RIO DE JANEIRO

Stekande sol, härliga sambarytmer och mängder av sevärdheter

Rio de Janeiro är staden som har allt och lite till: fantastiska stränder, världsberömda sevärdheter och inte att förglömma – sambakulturen! I denna stad med cirka 6,5 miljoner invånare finns massor att se och uppleva. Ett måste är att besöka stränderna Copacabana och Ipanema, samt att åka upp till Kristusstatyn som blickar ut över staden på berget Corcovado. En upplevelse utöver det vanliga är också att åka linbana upp till den så kallade sockertoppen, Pao de Acucar.

Vill du njuta av samba- eller bossanova-rytmer gör du det bäst på en musikklubb. De bästa klubbarna finns i sambastadsdelen Lapa. Och den som vill testa en lokal maträtt ska beställa in feijoada, den berömda grytan med kött, ris och bönor. I värmen är det också gott att svalka sig med en äkta caipirinha, drinken som är gjord på cachaça, lime, rörsocker och is.

Rio är byggd på flera kullar, och den charmigaste av alla är området som heter Santa Teresa. Här promenerar du längs kullerstensgator medan du beundrar husen som är målade i alla regnbågens färger. I Santa Teresa finns några av Rios bästa restauranger, samt många små affärer som säljer bland annat inredning och konst.

Kryssningsterminalen i Rio renoverades inför sommar-OS 2016 och är  nu i toppskick. Terminalen ligger centralt, en kort taxi- eller bussresa från till exempel Copacabana.

Språk: Portugisiska
Valuta: Brasilianska real
Tidsskillnad till Sverige: – 5 timmar

rio de janerio stadsvyCopacabana på Rio De Janeiro i Brasilien

Brazil Rio De Janeiro christ statue

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.