MYKONOS

Vita hus med blå fönster & dörrar, väderkvarnar och lyx i överflöd

Mykonos är en av Greklands populäraste öar, och även en av de mest välkända öarna. Bilder från Mykonos stad är för många själva sinnebilden av Grekland: smala gränder kantade av vitkalkade hus med blå dörrar och fönster. De labyrintiska gränderna känns oändliga. Att inte gå vilse är nästintill omöjligt, redan efter några få minuter har man tappat bort sig. Men vad gör det, ut kommer man alltid och kanske möter man någon av de gulliga pelikanerna som strosar runt på denna ö.

Det är inte konstigt att Greklands turistbyrå ofta använder bilder från Mykonos när de marknadsför Grekland. Mykonos behöver dock ingen marknadsföring, turisterna kommer ändå. Folk från hela världen reser hit för att sola och bada på de fantastiska stränderna, shoppa i lyxiga butiker, för att se och synas och för att ta del av det rika nöjeslivet. En av de finaste delarna av Mykonos stad är Lilla Venedig med sina vackra hus med träbalkonger. Till vänster om Lilla Venedig vakar några ståtliga väderkvarnar över gyttret av människor och tavernor. Från väderkvarnarna är det en underbar utsikt över Lilla Venedig och havet utanför.

Kryssningsfartygen lägger oftast till i Tourlos och därifrån kan man ta skyttelbuss eller taxi in till centrum. Det tar cirka fem minuter. Man kan också åka båt. Att promenera rekommenderas inte eftersom vägen till centrum inte har någon trottoar.

Valuta: Euro
Språk: Grekiska
Tidsskillnad till Sverige: + 1 timme

En åsna på Mykonos, Grekland

Klassiskt vitt stenhus i Mykonos, Grekland

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.