Azamara Club Cruises är ett dotterföretag till Celebrity och tillhör därmed Royal Caribbean-familjen. Rederiet har två mindre kryssningsfartyg av en lyxigare kvalitet. Fartygen är inredda i brittisk maritim stil med träpaneler, öppna spisar och marmor.
Utbudet av kryssningar är varierat och håller en hög klass. Då fartygen är mindre kan de besöka små och mer ovanliga hamnar. Detta gör att kryssningsupplevelsen kan kännas mer personlig. Atmosfären ombord är lugn och avslappnad och standarden på mat, dryck och service är mycket hög.

Det finns fyra olika restauranger ombord att välja fritt emellan samt två specialrestauranger där det tillkommer en mindre avgift. I priset ingår vin, läsk eller vatten till både lunch och middag. Underhållningen ombord är varierad med dansmusik, pianister och artister. Aktiviteter kan vara alltifrån föreläsningar till en stund på spa avdelningen.

Azamara Club Cruises passar främst medelålders par som tycker om god mat och vin i en lyxig miljö. Är man intresserad av historia och kultur passar även detta då man besöker mer ovanliga hamnar.