MOOREA

Doft av vanilj och hibiskus, silkeslen sand och kristallklara laguner på paradisön Moorea

Moorea hör till ögruppen Sällskapsöarna i Franska Polynesien, mitt ute i Stilla Havet. På hela ön bor cirka 16 000 invånare, varav cirka 2000 i huvudorten Afareaitu. Moorea är en lugnare motsvarighet till systerön Tahiti och är enligt många den vackraste platsen på jorden. Moorea är ursprungligen en slocknad vulkan och idag en lummig ö med fantastisk natur bestående av höga vulkantoppar, vita sandstränder och kristallklara laguner. Doften från vanilj- och kaffeplantagen blandas med hibiskusblommor och ananas som växer i de grönskande dalarna.

På Moorea finns flera vattenaktiviteter, du kan paddla, surfa, åka på val- och delfinsafari eller snorkla och dyka tillsammans med revhajar och rockor i den turkosglittrande lagunen. För den aktive finns flera vandringsleder, bland annat upp till berget Belvedere som bjuder på en magisk utsikt över lagunerna och de grönbeklädda bergen. En trevlig dagstur är att hyra en jeep och åka på guidad safaritur i den tropiska naturen. Det är också det bästa sättet att ta sig till det populära besöksmålet Cooks Bay, en vacker vik som utgör hålet i den ursprungliga vulkankratern.

Det finns många små byar på Moorea och en av dom är Tiki Village där lokalborna underhåller med dansuppträdanden och visar upp sitt lokala hantverk, en uppskattad utflykt av många. Det finns ingen kollektivtrafik på ön så ett tips är att hyra en bil på förhand. Annars är cykel eller moped ett trevligt sätt att ta sig runt om man vill upptäcka ön på egen hand.

Moorea är en populär smekmånadsdestination men det är också ett barnvänligt resmål och det finns många bungalow-hotell som passar perfekt för barnfamiljer.

Tidsskillnad till Sverige: +12 timmar.
Valuta: CFP-franc.
Språk: Franska, tahitiska.

Inspireras av fler paradisöar i Söderhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.