HURTIGRUTEN

Lediga kryssningar på Hurtigruten med naturupplevelser i fokus

Hos norska rederiet Hurtigruten är det vackra naturupplevelser som är i fokus under kryssningen. Hurtigruten har en lång historia, rederiet har funnits sedan 1893. Den mest kända rutten kallas världens vackraste sjöresa och går från Bergen till Kirkenes och tillbaka längs Norges spektakulära kustlinje. Rederiet ordnar också expeditionskryssningar till bland annat Arktis och Svalbard. Ombord på alla fartyg finns ett expeditionsteam som ordnar föreläsningar, aktiviteter samt vandringar och utflykter på land.

Maten ombord fokuserar på närproducerade råvaror: fisk, kött och grönsaker. Rederiet samarbetar med lokala producenter längs Norges kust, så att maten som serveras ska ha så kort resväg till fartyget som möjligt. Under en kryssning ombord Hurtigrutens fartyg finns ingen traditionell underhållning som hos många andra rederier. Det ordnas inga shower, däremot kan det förekomma en del livemusik kvällstid.

Det finns ingen klädkod ombord. Resenärerna klär sig ledigt dagtid, en del klär upp sig lite till middagen men det är inget krav. I övrigt gäller vindtäta, varma kläder som passar på däck och under vistelser i land. Hurtigrutens kryssningar lockar mest resenärer i medelåldern.

Middagsrestaurang ombord MS Nordkapp, Hurtigruten

Spitsbergen, MS Nordstjernen

Upptäck den Norska kusten med Hurtigruten

Hurtigruten i Arktis

Bageri och glassbar ombord Hurtigrutens fartyg

Mat i restaurang ombord MS Midnatsol

Bubbelbad ombord MS Nordkapp

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.