HONGKONG

Fascinerande storstad med skyskrapor, billig shopping och ett världsberömt kök

I Hongkong bor sju miljoner invånare på en yta som är ca 1100 km², vilket på ett ungefär motsvarar storleken av Öland. Dessutom har Hongkong 25 miljoner besökare, varje år. Det går med andra ord att förstå att den här staden myllrar av folk och har ett högt tempo med liv och rörelse dygnet runt. Hongkong har över 1200 skyskrapor. Det finns ingen annan stad i världen som har så många skyskrapor, och utöver alla skyskrapor består staden av ytterligare mängder av höga byggnader.

Den här staden erbjuder det mesta man kan önska av en asiatisk storstad: imponerande skyskrapor, ett världsberömt kök, billig shopping och fantastiska vyer. Hongkong består av kontraster mellan exklusiv lyx, gammal historia och spännande kultur men också fina stränder. Här finns något för alla, och att hitta något att göra lär inte bli några problem. Du kommer snarare att behöva prioritera dina upplevelser för att hinna med det du verkligen vill uppleva.

Victoria Peak är ett måste för den som gillar utsikter. Uppifrån toppen kan man beundra utsikten över hela Hongkong.  På vägen tillbaka från Victoria Peak är ett tips att ta ett stopp i Soho, där finns världens längsta rulltrappa som tar dig genom restauranger, butiker och det levande nattlivet.

För den som vill shoppa, leta efter fynd och har tid att gå runt finns det mycket att hämta i Hongkong, som kryllar av marknader. Många av marknaderna är specialiserade och erbjuder särskilda produkter, så beroende på vad du är ute efter – leta efter marknaden som passar just dig.

Staty i Hong Kong

Båt i Hong Kong

Stränder kanske inte är det första man associerar Hongkong med, men det finns faktiskt ett stort utbud av stränder i närheten. Det finns stränder på fastlandet, en bit från centrala Hongkong, eller med en kortare båttur ut till någon av alla de öar som finns i området.

Ta färjan till Macau som är känt som Asiens Las Vegas, här erbjuds för den intresserade alla former av spel dygnet runt. The Venetian Macau, som är världens största kasino, hittar du här. Macau är en unik mix av kinesisk och portugisisk kultur, då staden en gång i tiden var en portugisisk koloni.

Tian Tan Buddha eller Big Buddha är en av världens största sittande Buddhastatyer, den är 34 meter hög och står vid klostret Po Lin på ön Lantau i Hongkong.

Promenera längs Tsim Sha Tsui strandpromenad, och blicka ut över Victoria Harbour. Detta promenadstråk erbjuder några av Hongkongs bästa attraktioner och lockar mycket folk för sina häpnadsväckande ljus- och ljudshower varje kväll. Du kan även promenera längs Nathan Road som är en stor shoppinggata i Hongkong där du hittar det mesta inklusive kända designerplagg och den senaste elektroniken.

Språk: Kantonesiska, kinesiska, engelska
Valuta: Hongkong-dollar
Tidsskillnad: + 7 timmar

Vacker vy över Hongkong stad

Hundratals skyltar i Hongkong

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.