AZAMARA QUEST

Azamara Quest erbjuder en traditionell marin känsla ombord

Stilen ombord Azamara Quest är marin med träpanel, marmor och öppna spisar, och den klassiska fartygskänslan är ständigt närvarande. Miljön är lyxig, men det finns inga formella klädkoder – det är ”resort casual” som gäller, vilket innebär att man klär sig smakfullt. Shorts och jeans är inte tillåtet i huvudrestaurangen och specialrestaurangerna, men kavaj för män samt kjol och blus för kvinnor passar bra.

Med knappt 700 gäster ombord blir kryssningsupplevelsen ovanligt avslappnad. Trots sin storlek erbjuder Journey många faciliteter från större fartyg. Utöver huvudrestaurangen med öppen sittning och buffétrestaurangen finns två specialrestauranger – Prime C är en klassisk amerikansk grillrestaurang och Aqualina serverar läckerheter från Medelhavet.

Fartyget innehåller ett kasino, en showlounge med underhållning varje kväll och ett välutrustat gym. Det finns även ett stort spa eftersom Azamara Club Cruises satsar mycket på hälsa och välmående, något som även lämnat avtryck i restaurangmenyerna. Läsk och vatten ingår dygnet runt samt husets kvalitetsviner till lunch och middag.

Martini Bar Azamara

Aqualina Specialty dining

Azamara Quest kryssningsfartyg

Fartygsfakta

Azamara Club Cruises – Azamara Quest

Passagerare: 690
Besättning: 408
Längd: 180 m
Tonnage: 30 277
Antal däck: 8
Byggår/renoverad: 2000/2016
Registreringsland: Malta

För vem?

Azamara Club Cruises har fokuserat på att besöka små och mer ovanliga hamnar och passar därför dig som söker en mer personlig kryssningsupplevelse ombord på ett mindre fartyg.

Många av fartygets passagerare är medelålders par som uppskattar god mat och vin i en stilfull miljö.

Läs mer om Azamara Club Cruises här

Par som kopplar av i en pool ombord Azamara Quest

Azamara Quest Club Veranda Stateroom

Azamara Quest restaurang

Kock ombord Azamara Quest i North America Alaska