Havila Voyages

Havila Voyages erbjuder de mest Eko-vänliga fartygen som kryssar längs med Norges kust.

Havila Kystruten är det nyaste rederiet som seglar på den historiska norska rutten mellan Bergen – Kirkenes. Havila driver de fyra nyaste fartygen på rutten med fokus på miljövänlighet, stora hytter, innovativa matkoncept samt design och inredning som speglar den norska kusten vi seglar på.

För 130 år sedan gav sig redaren och kaptenen Richard With från Vesteraalens Dampskibsselskab ut på sin första resa längs den magnifika norska kusten. Han var ute på ett regeringsuppdrag som innebar att förbinda den nya nationen Norge med ångfartygsrutter för post och passagerare. Vad han inte visste var att samma rutt, som idag sträcker sig hela vägen från Bergen i väster till Kirkenes i norr, skulle bli en av de mest populära turistattraktionerna i norsk historia.

Det är inte utan anledning som Havila Kystrutens första fartyg, Havila Capella, som hade sin jungfruresa i december 2021, vann Nor-Shippings prestigefyllda pris, ”Next Generation Ship Award” 2022. Fartygen är utrustade med det största batteripaketet som någonsin installerats på ett passagerarfartyg. Det innebär att vi kan segla ”tyst och vänligt” genom känsliga fjordar, som världsarvet Geirangerfjorden, i fyra timmar i sträck utan att släppa ut ett gram CO2.

Ombord en kryssning med Havila Voyages får du chansen att beskåda Norges storslagna naturlandskap bekvämt från fartygets däck. Maten ombord fokuserar på närproducerade råvaror: fisk, kött och grönsaker och Havila Voyages fartyg erbjuder norska smakupplevelser som återspeglar det allra bästa råvarorna från dagens hamnstopp. Ombord på alla fartyg finns ett expeditionsteam som ordnar föreläsningar, aktiviteter samt vandringar och utflykter på land. Det finns ingen klädkod ombord. Resenärerna klär sig ledigt dagtid, en del klär upp sig lite till middagen men det är inget krav. I övrigt gäller vindtäta, varma kläder som passar på däck och under vistelser i land. Havilas kryssningar lockar mest resenärer i medelåldern och uppåt.

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.