Havila Kystruten

Havila Kystruten erbjuder de mest Eko-vänliga fartygen som kryssar längs med Norges kust.

Havila Kystruten är det nyaste rederiet som seglar på den historiska norska rutten mellan Bergen – Kirkenes. Deras fyra nya fartyg som alla kryssar längs den anrika rutten, är alla fokuserade på miljövänlighet, stora hytter, innovativa matkoncept samt design och inredning som speglar den norska landskapet som dom seglar genom.

Allt började med att redaren och kaptenen Richard With från Vesteraalens Dampskibsselskab gav sig ut på sin första resa längs den magnifika norska kusten för 130 år sedan. Det regeringsuppdrag som han var ute på, innebar att förbinda den nya nationen Norge med ångfartygsrutter för post och passagerare. Vad han inte visste var att samma rutt, som idag sträcker sig hela vägen från Bergen i väster till Kirkenes i norr, skulle bli en av de mest populära turistattraktionerna i norsk historia.

Havila Kystrutens första fartyg, Havila Capella, som hade sin jungfruresa i december 2021, vann Nor-Shippings prestigefyllda pris, ”Next Generation Ship Award” 2022. Alla Havilas fartyg är utrustade med de största batteripaketen som någonsin installerats på passagerarfartyg. Det innebär att dom kan segla tyst och miljövänligt genom de känsliga fjordarna, speciellt världsarvet Geirangerfjorden, i fyra timmar i sträck utan att släppa ut ett gram CO2.

Under en kryssning med Havila Kystruten får du chansen att beskåda Norges storslagna naturlandskap bekvämt från fartygets däck. Maten ombord fokuserar på norska smakupplevelser som återspeglar det allra bästa råvarorna från dagens hamnstopp. Även om dom erbjuder både kött, fisk och grönsaker, så är det nästan ingenting som slår smakupplevelserna från havets läckerheter.

Ombord på varje fartyg anordnas föreläsningar, aktiviteter samt utflykter av ett rederiets expeditionsteam. Det finns ingen klädkod ombord utan du väljer själv vilken klädsel som passar dig bäst. De flesta väljer att klä upp sig lite till middagen men det är inget krav. I övrigt är det viktigt att du klär dig efter årstid samt vind och väder. Packa ner vindtäta, varma kläder som passar på däck och under utflykterna i land. Havilas kryssningar passar de flesta, men lockar mest resenärer i medelåldern och uppåt.

Välkommen ombord på Havila Kystrutens nya fartyg

Bokningsförfrågan Havila Kystruten

Önskar du resa på en kryssning med Havila Kystruten från Bergen till Kirkenes vv eller kanske bara kryssa en delsträcka? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig med ett härligt reseförslag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.