En del länder kräver visum för svenska medborgare. Det är alltid du som resenär som ansvarar för att du har korrekta handlingar till din resa. Go Cruising kan inte ansvara för följderna om ni saknar visum, inresetillstånd eller andra för resan nödvändiga handlingar.
Kontakta alltid det aktuella landets ambassad eller konsulat i Sverige för information om du behöver visum, inresetillstånd eller andra handlingar.
Observera att även om du inte planerar landstigning i ett land som kryssningen har ett hamnstopp i kan du i vissa fall nekas ombordstigning eftersom rederiet har ansvar över att samtliga resenärer har korrekta handlingar till de platser som fartyget besöker.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.

För resor till USA behöver svenska medborgare ett inresetillstånd, så kallad ESTA. Det kostar 21 USD/person och man ansöker på internet i god tid före avresa här.