Kryssning jorden runt – det ultimata äventyret med Cunard!

Häpnadsväckande vyer och magiska upplevelser väntar på dessa fantastiska kryssningar där du besöker några av världens mest inspirerande och unika destinationer. Detta är ett reseäventyr du inte vill missa!

Cunard firar 100års jubileum då deras RMS Laconia 1923 genomförde världens första jorden runt kryssning, en resa på 130 dagar. Cunard lanserar nu två nya jorden runt-kryssningar inspirerade av Laconia´s historiska resa. Kyssningarna kommer att genomföras under 2023 och lägger till vid flera av hamnarna som RMS Laconia 1923.

Sedan den första världskryssningen 1923 har inget rederi seglat fler världskryssningar eller tagit fler passagerare runt om i världen än Cunard.

Queen Victoria – 101 nätter
Avgång: 11 januari 2023

Kryssa med Queen Victoria på denna speciella jorden runt-kryssning. Ni besöker 26 destinationer i 20 länder varav 10 hamnar är samma som RMS Laconia besökte under sin jorden runt resa 1923. Ni kryssar genom hela Panamakanalen och gör stopp i Jordanien, Tonga och Samoaöarna. En resa som skapar minnen för livet!

Höjdpunkter på resan:

Southampton till San Francisco Njut av en övernattning i New York innan resan går vidare till Aruba och Mexico med tropiska palmer och kritvit sand.
San Francisco till Sydney Glid fram längs den vackra kustlinjen förbi tropiska öar. Stopp görs på Hawaii och Honolulu innan ni korsar Söderhavet och når Sydneys ikoniska operahus.
Sydney till Hong Kong Från ikonisk arkitektur till naturens egna underverk. Besök Kakadu nationalpark och skåda de fantastiska vattenfallen innan ni når Hong Kong där statyn Big Buddah är rest.
Hong Kong till Dubai Förundras över det historiska templet i Vietnam innan ni upptäcker den urbana naturparken i Singapore. Futuristiska skyskrapor byts sedan mot vit sandstrand när ni ankommer till den världsarvsskyddade ögruppen Langkawi, vidare till Kandy i Sri Lanka och de röda sanddynorna i Dubai
Dubai till Southampton Besök gravarna av egyptiska kungar och drottningar i Thebe, genom Al Siq kanjonen i Jordanien till templet i Petra. Ni kommer till Europa, Neapel och den utgrävda staden Pompeji. I Lissabon besöker ni Sintras palats.

Queen Mary 2 – 102 nätter
Avgång: 11 januari 2023

Denna magnifika jorden runt-kryssning både börjar och slutar i Southampton som går till Asien, Australien och Afrika. Ni besöker 31 destinationer i 18 unika länder och lika många världsarv. Härliga stopp på Mauritius, Réunion och Arlie Beach som bjuder på vita stränder, vajande palmer och turkosblått hav.

Höjdpunkter på resan:

Southampton till Dubai Kryssa genom Portugal, Grekland, Egypten och Oman för att komma till Förenade Arabemiraten – Abu Dhabi och den fascinerande ökenstaden Dubai.
Dubai till Singapore Upptäck den världsarvslistade Bahlafortet i Oman innan ni tar er vidare till Sri Lanka. Förundras över tempel i Phuket och Petronas tvillingtorn i Kuala Lumpur.
Singapore till Sydney Här finns möjlighet att besöka den historiska vietnamesiska staden Hue och tempel från Qing dynastin i Manado. Likaså det historiska centret av Macau, en av många världsarv som väntar i Hong Kong. I Sydney finns nationalparker, stränder och det ikoniska operahuset.
Sydney till Kapstaden Beundra pingviner och kängurus på Kangaroo Island. I Port Luis hittar ni tamiltempel och franska Réunion bjuder på dramatiska vyer och vita stränder. I Sydafrika möter ni vilda elefanter och noshörningar.
Kapstaden till Southampton Besök Walvis bay i Namibia där det finns chans att få se delfiner, sälar och valar. Med en båttur tar ni er till Sandwich Harbour där exotiska fåglar häckar i lagunen. I Teneriffa finns underbara stränder där ni kan koppla av i den gyllene sanden.

Båda jorden runt-kryssningarna erbjuder möjlighet att resa med på delsträckor

Läs mer om jorden-runt kryssningar här!

Det klassiska rederiet

Cunard har sitt säte i Southampton och är ett historiskt rederi med anor från 1800-talet då de deras snabba ångfartyg trafikerade flera linjer mellan England och Nordamerika. Idag erbjuder Cunard exklusiva lyxkryssningar över hela världen, men är främst kända för sina klassiska transatlantiska kryssningar med Queen Mary 2.

Läs mer om Cunard här

Följande ingår i Cunards jorden runt-kryssning

 • Helpension*
 • Afternoon tea
 • Shower & underhållning
 • Aktiviteter ombord
 • Live musik
 • Galakvällar
 • Dricks till hytt- och serveringspersonal**

* Vissa restauranger mot tillägg, betalas ombord.
** Dricks tillkommer på bar- och SPA notan, betalas ombord.

Valfria tillägg

 • Utflykter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Queen Mary 2
Sjösatt: 2004
Antal däck: 13
Längd: 345m
Bredd: 40m
Antal passagerare: 2691

Queen Mary 2 är ett ståtligt flaggskepp med legendarisk stil och elegans. Här finns gott om utrymme för avkoppling och lyx.


Queen Victoria
Sjösatt: 2007
Antal däck: 12
Längd: 294m
Bredd: 32m
Antal passagerare: 2061

Queen Victoria är ett elegant fartyg med enastående gästvänlighet och service. Ombord finns bibliotek, teater och jacuzzi.

 

 

Hytterna

Hytterna är ljusa och elegant inredda med vackra detaljer och högt i tak.

Queen Mary 2


Queen Victoria

 

 

 

Vill du veta mer?

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.