Kryssning i det Adriatiska havet

Split – Dubrovnik eller Dubrovnik – Split

Varje lördag under perioden 27 april – 19 oktober 2024

Kroatien erbjuder det mesta!

Kristallklart vatten, lavendeldoftande öar och gästvänliga invånare. Hela den Adriatiska kusten bjuder på enastående vyer med lekande delfiner, små vikar, vackra städer och spännande sevärdheter.

Ombord på de mindre fartygen råder en familjär stämning och du får en utomordentlig och personlig service. Då fartygen inte tar fler än ca 35 passagerare kan dom lägga till i de mindre hamnarna där de större fartygen inte kommer in.

Kryssning i Adriatiska havet

Flyg
Flyg till Split och hem från Dubrovnik eller vv.

Flyg ingår inte i resans pris, men vi hjälper dig gärna att boka in detta.

Split till Dubrovnik med MS Summer och MS Mama Marija
Dag 1 Split
Dag 2 Split – Trogir
Dag 3 Trogir – Bol – Vis
Dag 4 Vis – Biševo Blue Cave– Hvar
Dag 5 Hvar – Korčula
Dag 6 Korčula – Nationalparken Mljet – Šipan Island or Slano
Dag 7 Šipan Island or Slano – Dubrovnik
Dag 8 Dubrovnik

Split till Dubrovnik med MS Splendid
Dag 1 Split
Dag 2 Split – Omiš – Pučišća
Dag 3 Pučišća – Bol – Hvar
Dag 4 Hvar – Biševo Blue Cave – Vis
Dag 5 Vis – Korčula
Dag 6 Korčula – Nationalparken Mljet – Slano
Dag 7 Slano – Dubrovnik
Dag 8 Dubrovnik

Pris
MS Splendid*** från 14 995 kr per person
MS Summer**** från 17 995 kr per person
MS Mama Marija***** från 20 495 kr per person

Priserna avser frånpris den 27/4 och 4/5

Med reservation för ändringar

Dag för dag program

Nedan dagsprogram avser en kryssning med MS Summer eller MS Mama Marija från Split till Dubrovnik.

DAG 1. Split
Fartyget ligger i hamn i Split och ombordstigning är möjlig under hela dagen. Om du anländer på morgonen kommer du inte att kunna komma in i din hytt innan kl 14.00. Det går dock bra att lämna bagaget ombord, så att du kan strosa runt på egen hand.

Klockan 19.00 håller kryssningschefen ett välkomstmöte ombord och presenterar kaptenen och hans besättning innan vi bjuds in till middag.
Fartyget ligger i hamn under natten.

Dag 2. Split – Trogir
Vår engelsktalande guide tar oss med på en morgonpromenad i Split och som leder oss till det världsberömda Diocletianus palatset. Split är Kroatiens näst största stad och säte i området Split-Dalmatien. Staden som är över 1700 år gammal vimlar av kulturella och historiska sevärdheter och som även finns med på UNESCO´s världsarvslista.

Vid lunch seglar vi ut mot Trogir, en annan stad som finns med på UNESCO: s världsarvslista. Vi serveras lunch ombord och gör ett badstopp innan vi kommer fram till Trogir under eftermiddagen. Denna stad är som ett museum. Fullkomligt packad med palats, kyrkor, kloster och torn, huvudattraktionen är katedralen i Sankt Lawrence, som förmodligen det finaste exemplet på sakralarkitektur i Kroatien. En professionell engelska talande guide tar oss till en stadsrundtur i staden.

Efteråt har du kvällen till fritt förfogande att utforska eller äta en middag på en av Trogirs mysiga krogar.

Dag 3. Trogir – Bol – Vis
På morgonen seglar vi vidare till Bol, en plats som är bäst känd för sin strand Zlatni Rat (Gyllene hornet). Platsen som regelbundet toppar listorna över Europas vackraste stränder. På Bol kan du njuta av små enkla nöjen som att ta en promenad, kanske med en kopp kaffe i handen eller varför inte ett dopp i det turkosblå vattnet?

Efter lunch ombord, fortsätter vi vår kryssning mot ön Vis, som varit ett viktigt strategiskt militärt fäste under lång tid. Vis var förskonad från den överdrivna turistutvecklingen har därför behållit sina orörda stränder, ekologiskt jordbruk och traditionellt arkitektur. Njut av eftermiddagen och utforska staden Vis, dess pittoreska stengator, orörda stränder och fina tavernor.

För de som är intresserade organiseras en valfri Vis Island-utflykt som slutar i Komiža, en fantastisk fiskarby där vi intar middag på en av de mysiga restauranger.
Betalning och bokning sker på plats.

Dag 4. Vis – Biševo Blue Cave – Hvar
Vi kryssar till ön Biševo och dess blå grotta, en av de mest kända naturattraktionerna i hela Adriatiska havet. Grottan är en vattendränkt grotta som endast kan nås med båt. Ibland förhindrar höga vågor ingången till Blue Cave, vilket är något vi tyvärr inte vet innan vårt besök.

Efter ett badstopp och lunch ombord fortsätter vi att kryssa längs många vikar och vikar, mot Hvar, den soligaste kroatiska ön. Hvar är en av landets mest attraktiva turistmål och en mötesplats för internationella jetsetters. Vår lokalguide tar oss med på en promenad genom denna unika stad och berättar mer om stadens tusenårig historia och kultur.

Kvällen spenderas på egen hand och du har tid att utforska och äta på en av de många familjeägda restauranger och krogar som finns här.
Fartyget ligger vid hamn i Hvars historiska stadsdel över natten.

Dag 5. Hvar – Korčula
Vi kryssar vidare mot ön Korčula under morgonen. Innan lunch ombord, stannar vi för ett dopp i en av de orörda vikarna längs vägen. Vi lägger till på ön Korčula under eftermiddagen. Korčula är mest  känd som födelseplats för Marco Polo, en av världens mest kända upptäcktsresande genom tiderna.

Vår engelsktalande guide tar dig med på en rundtur i Korčula stad. Genom dess smala och kullerstensbeklädda gator och med dess rika historia. Kvällen spenderas på egen hand och du kan fritt välja mellan stadens olika mysiga restauranger.

Dag 6. Korčula – Mljet – Šipan Island eller Slano
Vi kastar loss från Korčula på morgonen och kryssar mot Mljet Nationalpark. Här har du tid att utforska parken, gå runt Stora och Lilla sjön, besöka ”Islet of St.Maria med dess benediktinerkloster från 12-talet eller ta ett dopp i hjärtat av Mljet National Park.

Entréavgiften till nationalparken Mljet är inkluderad. Var noga med att återvända till båten för lunch. På eftermiddagen fortsätter vi vår kryssning till ön Šipan där vi ankrar i Šipanska Luka eller i Slano, som ligger på fastlandet. Slano är en av de mest pittoreska platserna på Dubrovnik Rivieran, med en vacker strand, tät tallskog och olivlundar, en lång kulturell tradition och många historiska monument.

Om vi stannar i Slano, så erbjuds en valfri utflykt till Ston, känd för sina 5 kilometer långa murar, gamla saltverk och sin ostron/mussel farm.
Anmälan och betalning sker på plats.

På kvällen bjuds du in till kaptensmiddag med musik och underhållning ombord.

 

Dag 7. Šipan Island eller Slano – Dubrovnik
Vi fortsätter till Dubrovnik under morgonen, Vi passerar öarna Elaphiti öar samtidigt som vi intar lunch ombord. Kryssningen leder oss direkt till Dubrovniks historiska centrum. Vi kryssar längs Dubrovniks stadsmurar och befästningar och du får en chans att ta oförglömliga bilder av ett hisnande Dubrovnik.

Vi stiger av i gamla stan där vår guide tar oss med och visar de mest intressanta sevärdheterna i Dubrovnik. Efter stadsrundturen kan du på egen hand utforska staden. Kanske ett besök på stadsmuren eller varför inte ta linbanan upp till toppen av berget Srđ.

Dag 8. Dubrovnik
Efter frukost är det dags att checka ut och lämna fartyget för denna gång.

Allt detta ingår i priset

 • 7 nätters kryssning i vald hyttkategori
 • Transfer från flygplatsen i Split/Dubrovnik t/r
 • Trerätters välkomstmiddag
 • Bufféfrukost dagligen
 • 6 trerätters luncher
 • Kaptensmiddag
 • Färsk frukt dagligen
 • Obegränsad WIFI ombord
 • Daglig städning av hytten
 • Fri tillgång till vattenbehållare
 • Tillgång till jacuzzi
 • Engelsktalande kryssningschef ombord
 • Professionell engelsktalande guide under de inkluderade stadsrundturerna
 • Stadsrundturer
  – Split, Hvar, Korčula, Trogir och Dubrovnik (för kryssningar med MS Summer eller MS Mama Marija)
  – Split, Hvar, Korčula, och Dubrovnik (för kryssningar med MS Splendid)
 • Trådlöst headset under stadsrundturerna
 • Lagstadgad resegaranti

Väljer du att kryssa med MS Summer**** eller Mama Marija***** ingår även följande;
– Fri tillgång till kaffe och té automat ombord
– Entréavgift till Nationalparken Mljet
– Entréavgift till Biševo Blue cave

Ingår ej i priset
– Övriga utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Fartygsfakta

MS Splendid ***
MS Splendid är en förstklassig motorbåt perfekt i storlek och manövreringsförmåga för att utforska och upptäcka de många vikarna och historiska bosättningarna längs Kroatiens Adriatiska kust. Ljusa och luftiga, rymliga hytter fördelade på tre däck. Hytterna på huvuddäck och övre däck har stora öppningsbara fönster. Alla hytter består av dubbelsängar eller enkelsängar, moderna privata faciliteter, full luftkonditionering, kassaskåp, radio, hårtork, samt det senaste inom säkerhetssystem.

Ombord har du eleganta utrymmen med restaurang och en bar som leder till en uteservering med sittplatser. Utöver detta finns även en terrass med tak på övre däck – en perfekt plats för att koppla av med en drink eller njuta av de ständigt föränderliga vyerna! I aktern på fartyget hittar du en extra stor badplattform, med stegar, som ger enkel tillgång till vattnet för ett uppfriskande dopp.

 

MS Summer****
MS Summer är ett lyxigt småkryssningsfartyg som byggdes så sent som 2019. Hon är 42,4 meter lång och 8 meter bred och erbjuder en familjär miljö samtidigt som hon kan lägga till vid mindre hamnar och öar där de större fartygen inte kan. Trots sin mindre storlek erbjuder hon ett brett utbud av faciliteter och rymligt boende med 19 hytter och en maximal kapacitet för upp till 38 gäster.

Alla hytter är ljusa och luftiga. Hytterna på övre däck har två stora fönster. Resterande hytter har 2 mindre fönster ”porthole”. Alla hytter har privata faciliteter med handfat, dusch, toalett, luftkonditionering, kylskåp, hårtork och gott om förvaringsutrymmen.

Förutom restaurang och bar finns även en utomhuslounge med soffor och bord. Solterrassen på övre däck har både jacuzzi, lyxiga dagbäddar och solstolar.

 

MS Mama Marija *****
MS Mama Marija är ett elegant deluxe-fartyg som har seglat i Adriatiska havet sedan 2018. Hon rymmer 36 passagerare och har 18 rymliga hytter som alla är luftkonditionerade och har eget badrum, hårtork, garderob, Wi-Fi och gott om förvaringsutrymme.

Ombord finns finns förutom restaurang och bar även en terrass med gott om sittplatser, en badplattform för enkel tillgång till havet samt en jacuzzi på soldäcket.

Preliminärbokning Adriatiska Havet

Fyll i nedan formulär så återkommer vi till er med ett härligt reseförslag.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.