Advent och julmarknadskryssning Donau

13 – 17 dec 2022

Charmig julmarknadskryssning!

Följ med Go Cruising på en underbar Julmarknadskryssning genom historien. Vi kryssar i sakta mak på floden Donau och får uppleva historiens vingslag, med allt från det historiska Europa fram till dagens moderna.

Njut av den berömda Sachertårtan där den ska upplevas, på ett äkta Wienerkafé, beundra det vackra klostret i Melk och njut av den storslagna utsikten från den 534 meter höga kullen Pöstlingberg i Linz.

Vi kommer att bli hänförda av allt Donaus historiska storstäder har att erbjuda under denna femdagarskryssning. En av höjdpunkterna under resan kommer att vara stämningen och utbudet på de traditionella julmarknaderna som vi kommer att besöka under vår underbara kryssning på Donau.

Läs mer

Pepparkakor julmarknadskryssning

Grupp med glada resenärer

Res tryggt med Go Cruisings kunniga och omtyckta färdledare!

Att åka på en resa med en färdledare innebär många fördelar. Dels är det väldigt trevligt att resa tillsammans med en grupp individer med unika personligheter. Här har du har möjlighet att skapa nya bekantskaper och kanske finna nya vänner för livet.

Go Cruisings färdledare har stor erfarenhet och bred kompetens inom resebranschen och har alltid resenärens trygghet, välmående och upplevelsen av kryssningen i sitt fokus.

Läs mer om våra färdledare här 

Julmarknadskryssning

Flyg

Tur och retur från Stockholm till München inkl incheckat bagage

Kryssning – VIVA Cruises

5 dagar ombord M/S Thomas Hardy

13 dec Passau, Tyskland
14 dec Melk, Österrike
15 dec Wien, Österrike
16 dec Linz, Österrike
17 dec Passau, Tyskland

Pris

från 16 695 kr per person

Med reservation för att pris och platstillgång kan komma att ändras före gjorda bokningar

Dag för dag

Dag 1: Skandinavien – Tyskland, München – Passau

Vi flyger från Stockholm direkt till München. Där väntar vår buss för att ta oss till Passau, staden där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman. Vi går ombord på vårt flytande hotell M/S Thomas Hardy. Redan kl 16.00 lämnar vårt vackra fartyg kajen och vår kryssning mot Österrikiska Melk i Wachaudalen kan ta sin början. Vi gör oss hemmastadda i våra bekväma hytter före kvällens program börjar. Vi börjar med att gå till baren där vi njuter av vår välkomstcocktail, samtidigt som besättningen presenteras. Sedan är det dags för den första efterlängtade middagen ombord.

Dag 2: Tyskland, Passau – Melk, Österrike

Vid frukosttiden har vi så nått vårt första mål på kryssningen, Melk. Här finns ett imponerande barockkloster som reser sig över den lilla staden. Här kan man strosa runt i den fridfulla staden och besöka den lilla julmarknaden. För dem som önskar finns en tillvalsutflykt med ett besök i det levande benediktinklostret med dess kejsarvåning, marmorsal och bibliotek med över 80 000 verk. Här finns också stora fantastiskt vackra takfresker utförda av österrikiska barockmålaren Paul Troger. En sakkunnig klosterguide kommer att berätta initierat om detta. Klosterkyrkan kan också besökas, dock utan guidning. Under eftermiddagen seglar vi genom en av de vackraste delarna av Donau, nämligen genom den av UNESCOs skyddade Wachaudalen, förbi Dürnstein och Krems. Vi anländer till Wien sent under kvällen.

Dag 3: Wien, Österrike

I dag ägnar vi hela dagen åt den österrikiska huvudstaden Wien, en stad som präglats av den kejserliga familjen Habsburg. För er som vill så kan ni följa med på en stadsrundtur (tillkommer) som tar oss med till Ringstrasse som kantas av palats, hotell och Wiener Staatsoper. Vi promenerar genom centrum där vi passerar Hofburg med bland annat Spanska ridskolan, Kohlmarkt med sina lyxiga butiker och kommer sedan fram till Stefansdomen. Efter lunch finns det möjlighet att utforska Wien och dess julmarknader på egen hand. Vid 18.00 tiden kastar vi loss, och fartyget tar oss till den vackra staden Linz.

Dag 4: Linz, Österrike

Vid lunchtid ankommer vi till Linz, huvudstaden i delstaten Oberösterreich. Här kan du själv välja hur du vill tillbringa din dag. Man kan exempelvis ta sig upp till Pöstlingberg. Det är en kulle som höjer sig 54 meter över omgivningen, och från den har man en vacker utsikt över staden och dess omgivningar. Som tillval finns en stadsrundvandring som går genom det centrala Linz. Fartyget ligger inte långt ifrån den pittoreska gamla staden, och där ligger också Hauptplatz som huserar Linz största julmarknad. Vi lämnar charmiga Linz vid 22.00-tiden, och fartyget tar oss under natten tillbaka till utgångspunkten för denna kryssning, Passau i Tyskland.

Dag 5: Tyskland, Passau – München – Skandinavien

Vi njuter av vår sista underbara frukost ombord, och sedan är det dags för oss att lämna det fantastiska flytande hotellet, Thomas Hardy. Vår bekväma buss tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen i München. Vi känner oss fyllda av julfrid och upplevelser, och nu är det dags att återse våra välkända hemtrakter igen.

M/S Thomas Hardy

Passagerare: 176
Besättning: 44
Hytter: 88
Byggnadsår: 2016
Längd: 135m
Bredd: 11,45m
Registreringsland: Schweitz

Det stiliga fartyget M/S Thomas Hardy har 88 hytter och kan ta upp till 176 gäster. Hytterna på Diamond och Ruby däck har franska balkonger medans Emerald däck har fönster (går ej att öppna). Alla hytterna är utrustade med en 40-tums platt TV, minibar, säkerhetsbox, hårtork, air conditioner, telefon, kaffe- och temaskin, sittplats med bord samt privat badrum med dusch och toalett.

MS Thomas Hardy deckplan

MS Thomas Hardy

MS Thomas Hardy lounge

MS Thomas Hardy gym

MS Thomas Hardy café

MS Thomas Hardy hytt med fransk balkong

I priset ingår

 • Svensk färdledare från Go Cruising
 • Flyg Sverige – München inklusive incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 5 dagars kryssning/4 nätter inklusive helpension med början middag dag 1 och avslutas med frukost dag 5.
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • Fria drycker kl 09.00- 24.00
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin i hytten
 • Audiomottagare på utflykterna
 • Dricks till chaufförer och guider på utflykterna
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)

Tillval (ingår ej i priset)

 • Extra utflykter som bokas ombord på fartyget, engelsktalande guider på utflykterna
 • Dricks till besättningen
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Pris från 16 695 kr per person

Med reservation för att pris och platstillgång kan komma att ändras före gjorda bokningar

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.