Flodkryssning på Seine med Herman Lindqvist

21 – 28 september 2023

Floden Seine med Normandie där allt ingår!

Följ med oss på en flodkryssning på Seine tillsammans med författaren Herman Lindqvist. Kryssningen går från romantiska Paris genom ett vackert landskap med blommande fält, vingårdar och charmiga städer.

Ombord kåserar Herman om historier från dåtid till nutid. Både Jeanne d’Arc, Rikard Lejonhjärta och Claude Monet har lämnat sina spår i strandkantens färgrika förflutna.

Vive la france!

Resfakta Seine

FLYG
Avresa från Stockholm till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r
Avresa från annan ort på förfrågan

KRYSSNING
21 – 28 September 2023 MS Viva Gloria

Dag 1.  Flyg till Paris
Dag 2. Les Andelys – Rouen
Dag 3. Rouen
Dag 4. Le Havre
Dag 5. Le Havre
Dag 6. Vernon
Dag 7. Paris
Dag 8. Paris – Hemresa

Pris
Från 35 295 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1. Flyg till Paris
Vid ankomsten till Paris så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj på Seine, inte långt från Eiffeltornet.

Vi checkar in ombord och hinner bekanta oss med fartyget innan det är dags för middag. Innan middagen bjuds vi på en välkomstdrink och får en presentation av besättningen ombord. Strax före middagen lägger fartyget ut och kryssningen börjar.

Dag 2. Les Andeleys – Rouen
Lagom till frukost lägger vi till i Les Andeleys som ligger i den övre delen av Normandie. Under medeltiden fångade Les Andelys strategiska läge vid flodkröken uppmärksamheten hos både den franska monarkin och hertigen av Normandie.

Under förmiddagen besöker vi Château Gaillard och får vi lära oss mer om historien bakom det anmärkningsvärda slottet. Château Gaillard byggdes på 12-talet av Richard Lejonhjärta för att försvara Rouen från fransmännen.

Efter lunch ombord fortsätter vi vår seglats vidare mot Rouen, dit vi ankommer under kvällen. Under eftermiddagen får vi lyssna på kåserier och anekdoter med Herman Lindqvist.

Dag 3. Rouen
Vi vaknar upp i staden Rouen, som är mest känd för platsen där Jeanne d’Arc, jungfrun av Orleans, brändes på bål för sin tro. Vi gör en stadsrundtur längs kullerstenskädda gator och får provsmaka ostar och choklad innan det är dags att återvända till fartyget för lunch.

Under eftermiddagen fortsätter fartyget mot Le Havre medan vi får lyssna på Herman Lindqvist som berättar mer om olika händelser i den franska historien.

Vi lägger till i Le Havre strax efter midnatt.

Dag 4. Le Havre
Under natten har fartyget lagt till i Le Havre, vid Engelska kanalen. Det var här som Claude Monet 1872 målade ”Impression, soleil levant”, hans kända tavla som sedan gav namn åt en hel konstriktning. Le Havre betyder ”hamnen”, och staden fick namnet på grund av sin extremt viktiga hamn. Området bombades rejält under andra världskriget, och mycket av dagens Le Havre designades av arkitekten August Perret efter kriget. Sedan år 2005 finns staden med på UNESCO´s världsarvslista.

Vi gör en tur till Honfleur med sina pastellfärgade hus från 16- till 18-talet, varav många idag har omvandlats till skaldjursrestauranger. Vi promenerar bland annat längs den gamla hamnen som kallas kallas Vieux Bassin. Honfleur är vykortsvackert och det är lätt att förstå varifrån de impressionistiska målarna fick sin inspiration ifrån.

Dag 5. Le Havre
Idag gör vi en stadsrundtur i Le Havre och får uppleva stadens rika förflutna och arkitektoniska mångfald. Vi stannar till vid flera populära sevärdheter som man absolut inte får missa när man är här. Däribland St.Joseph katedralen, hamnen, och MuMa (Museum of Modern Art André Malraux) etc. Vår utflykt fortsätter sedan till badorten Étretat, vars kritklippor blev kända tack vare impressionismens mästare.

Väl ombord igen serveras vi en härlig middag medan fartyg seglar vidare mot Vernon.

Dag 6. Vernon
Vår seglats mot Vernon fortsätter under förmiddagen. Efter en riklig frukost ombord får lyssna på ännu ett av på Herman Lindqvists intressanta kåserier om Frankrikes historia då och nu. Vi lunchtid lägger vi till i Vernon, staden som var en av favoritplatserna för den impressionistiska målaren Claude Monet.

Vi besöker hans hem och hans vattenträdgård i staden Giverny. Han skapade själv sin prisade japanskinspirerade vattenträdgård med liljor och näckrosor för att sedan använda motivet i sina tavlor.

Vid middagstid lägger fartyget ut och styr mot vår slutdestination Paris.

Dag 7. Paris
Bon jour! Vi vaknar upp i Paris, kärlekens och romantikens stad. Det finns inget som en promenad uppför Champs Elysee, upptäcka vackra konstverk i Louvren eller utforska kända kulturarv som Sacre Coeur. Tyvärr brann stora delar av Notre Dame-katedralen ned 2019, men bara av att se dess siluett gör att man kan känna historiens vingslag.

Vi gör en panoramatur med buss och vi får en glimt av denna livliga metropol, den största staden i Frankrike och vad den har att erbjuda. Däribland Champs-Elysées, Eiffeltornet och Triumfbågen. Dom säger att man kan tillbringa otaliga dagar i Paris och ändå inte se allt det har att erbjuda, det är nog därför många väljer att återvända hit, gång på gång.

Fartyget ligger centralt vid kaj under natten så varför inte passa på att besöka någon av de många vinbarerna som finns här? För om det är en dryck som just den franska huvudstaden är synonym med, så är det just vin.

Dag 8. Paris – hemresa
Vår kryssning har nu kommit till sitt slut och det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Med reservation för ändringar i programmet. Herman Lindqvist kommer att vara delaktig och berätta mer under de olika utflykterna.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i vald hyttkategori
 • Helpension från middag dag 1 och t om frukost dag 8
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker kl 09.00- 24.00
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • Dricks till personal ombord
 • Föredrag och kåserier ombord med Herman Lindqvist
 • Alla utflykter enligt program*
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Go Cruising

*Utflykter som ingår
– Les Andeleys, dag 2 – Stadsrundtur inkl Château Gaillard
– Rouen, dag 3 – Choklad och vinprovning
– Le Havre, dag 4 – Rundtur i Honfleur
– Le Havre, dag 5 – Rundtur i Le Havre och Étretat
– Vernon, dag 6 – Utflykt till Monets hus och trädgård
– Paris, dag 7 – Stadsrundtur med fotostopp

Ingår ej i priset
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Tillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+6 900 kr enkelhytt)
3 300 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+4 700 kr enkelhytt)
4 900 kr del i utsides hytt på Diamond däck
6 500 kr del i juniorsvit på Ruby däck

Fartygsinformation

Passagerare: 152
Besättning: 36
Hytter: 76, varav 6 juniorsviter
Byggnadsår: 2005, totalrenoverad 2021
Längd: 110m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Gloria är ett förstaklass fartyg som har totalt 76 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond deck), Huvuddäck (Ruby deck) och Undre däck (Emerald deck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och 2 barer, liten wellness avdelning, soldäck med solsängar. Hiss finns mellan Ruby och Diamond deck.


 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Paris

2023-09-21 09:55-12:40

Hemresa:

Arlanda – Paris

2023-09-28 13:20-16:00

Utresa:

Umeå – Paris

2023-09-21 06:45-12:40

Hemresa:

Umeå – Paris

2023-09-28 13:20-18:45