Flodkryssning på Rhen och Main

11 – 15 oktober 2023

Historiska städer som kantar Rhen och Main

Följ med vår mycket kunniga och omtyckta färdledare Ulf på en flodkryssning längs floderna Rhen och Main i höst. De natursköna omgivningarna i sydvästra Tyskland tillhör de vackraste i regionen Oberrhein.

Vyerna längs Rhen är sagolika och många av städerna har en lång historia bakom sig. Vi besöker bland annat Gutenbergs födelsestad Mainz, Speyer som är en av de äldsta städerna i Tyskland och den franska staden Strasbourg som är en knutpunkt för fransk och tysk kultur.

Program Rhen och Main 2023

Resfakta Rhen

Flyg
Flyg från Stockholm eller Luleå* till Frankfurt t/r
Flyg från andra avreseorter på förfrågan

*Resenärer från Luleå flyger via Arlanda t/r och har en övernattning på Arlanda den 10-11 oktober

Kryssning
11 – 15 oktober 2023 MS Viva Tiara

Dag 1.  Skandinavien – Frankfurt
Dag 2. Mannheim – Speyer
Dag 3. Strasbourg/Kehl
Dag 4. Mainz
Dag 5. Frankfurt – Hemresa

Pris
Från 15 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

Dag 1. Flyg till Frankfurt
Resan inleds med flyg till Frankfurt där vår buss väntar för vidare färd till fartyget. Vi checkar in ombord och får tid till att installeras i våra hytter.Vid 18-tiden kastar fartyget loss och stävar sakta ut från hamnen i det varma kvällsljuset.

Vi bjuds på en välkomstcocktail, samtidigt som vi får en presentation av kaptenen och hans besättning. Därefter väntar en trevlig middag serverad till bords.

Dag 2. Mannheim – Speyer
Vi lägger till i staden Mannheim tidigt på morgonen. Ett av stadens landmärken är Schloss Mannheim, som är en mäkta imponerande byggnad i barockstil. Slottet stod klart 1760 och har haft en betydande roll i stadens kulturhistoria.

Vid lunch fortsätter fartyget mot Speyer, en av de äldsta städerna i Tyskland. Speyers huvudattraktion är den kejserliga katedralen, som finns med på Unescos världsarvslista. Katedralen är en av Europas största romanska byggnader och åtta romerska kejsare och tyska kungar ligger begravda under högaltaret. Speyer är en charmig gammal stad, där man bland annat kan se den 55 meter höga stadsporten (Altpörtel) och Mikwe – stadens judiska bad från år 1128

Här finns möjlighet att följa med på en guidad stadspromenad (utflyktspaket). Under turen får du också fördjupa dig i en Speyrian-specialitet, ”Bretzel”.

Senare under kvällen sätter fartyget kurs mot Strasbourg.

Dag 3. Strasbourg/Kehl
Vi äter en god frukost ombord och använder dagen till att lära känna Strasbourg – huvudstaden i den franska regionen Alsace. Du kan välja att utforska staden på egen hand eller följa med på en guidad stadsrundtur (utflyktspaket) som börjar med buss och avslutas med en promenad genom den vackra gamla stadsdelen, Petite France. Stadsdelen som charmar sina besökare med vackra korsvirkeshus, en rik flora och mysiga kaféer, torg och gator.

Strasbourg, där den franska nationalsången Marseljäsen komponerades, är mötesplatsen för Europaparlamentet, Europarådet och Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Stadens historiska centrum ligger på ön Grande Île, som finns med på Unescos världsarvslista. Den mäktiga gotiska katedralen och Rohan-palatset, som rymmer tre av stadens viktigaste museer, är också värda ett besök.

Fartyget kryssar vidare genom natten mot Mainz.

Dag 4. Mainz
Vid frukosttid lägger fartyget till i Mainz, delstatshuvudstaden i Rheinland-Pfalz och som är belägen där floderna Rehn och Main flyter samman.
Följ med på en stadspromenad (utflyktspaket) och lär dig mer om hur staden fick sina attribut så som ”Rom i norr”, ”Golden Mainz” och ”City of Gates”. Rundturen går genom stadens centrum, förbi delar av den gamla stadsmuren, genom gamla stan, torget och förbi katedralen.

Vi får även gå i Johannes Gutenbergs fotspår och lära oss mer om platsen för hans födelse, kyrkan där han döptes, de tidigare tryckerierna och hans ålderdomshem.

Dag 5. Frankfurt – Hemresa
Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen i Frankfurt.

 

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Stockholm el Luleå* till Frankfurt inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 5 dagars kryssning/4 nätter i vald hyttkategori
 • Helpension med trerätters- luncher och middagar
 • Fria drycker i restaurangen och baren kl 09.00- 24.00
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk och kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarones (1 tillfälle)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personalen ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Färdledare från Go Cruising

* Resenärer från Luleå flyger via Arlanda t/r och har en övernattning på Arlanda den 10-11 oktober. Andra avreseorter på förfrågan

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+2 500 kr enkelhytt)
1 500 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+1 200 kr enkelhytt)
2 300 kr del i utsides hytt på Diamond däck
2 700 kr del i utsides juniorsvit på Ruby däck
3 500 kr del i utsides juniorsvit på Diamond deck

Utflyktspaket – 1 100 kr
– Stadsrundtur i Speyer inkl smaker av Bretzel
– Stadsrundtur i Strasbourg inkl Petite France
– Stadsrundtur i Mainz, i Gutenbergs fotspår

Dricks ingår till guider och chaufförer under tillvalsutflykterna. Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 152
Besättning: 36
Hytter: 76, varav 4 juniorsviter
Byggnadsår: 2006, renoverat 2020
Längd: 110m
Bredd: 11,4m

M/S Viva Tiara är ett fyrstjärnigt förstaklass fartyg som är renoverat så sent som 2020. Fartyget har totalt 76 hytter, varav 4 juniorsviter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond deck), Huvuddäck (Ruby deck) och Undre däck (Emerald deck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, Nespresso-maskin, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals. Ombord finner du förutom restaurang och bar, även en liten spa-avdelning med bubbelbad och olika bastur samt soldäck med bubbelpool och solsängar. Hiss finns (Går mellan Diamond och Ruby deck).

MS Viva Tiara däcksplan

MS Vivia Tiara Rehn kryssning

Viva tiara hytt

silja symphony restaurang

viva tiara hytt rehn kryssning

viva tiara restaurang rehn kryssning

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Frankfurt

2023-10-11 09:00-11:15

Hemresa:

Frankfurt – Arlanda

2023-10-15 12:05-14:05