Kryssning längs Rehnfloden med Lüftner Cruises

4-11 Aug, 2021

Kryssa längs den romantiska delen av Rehn, från Amsterdams citypuls till urgamla slott och städer

Rhen är en av de ekonomiskt viktigaste vattenvägarna i Europa. Goethe och oräkneliga andra kända diktare har låtit sig inspireras av Rhen. De sagoomspunna Rhendalen och Moselregionen med sina härliga vinberg är perfekta utflyktsmål för romantiker och livsnjutare.
Vi börjar vår resa i Amsterdam, med sina kanaler och vackra gamla byggnader. Från Hoorn kryssar vi över Ijsselmeer och sedan vidare längs det pastorala kanallandskapet fram till Nederrijn och slutligen Rhen. Och vad vore väl en kryssning på Rhen utan ett besök i Köln, känt bland annat för sin eau de Cologne?

Därefter fortsätter vi vidare uppströms till Koblenz, där floden Mosel mynnar ut i Rhen. Vi gör en avstickare längs Moseldalen med sina vinodlingar, till Cochem. Efter ett kortare besök i Koblenz tar vi oss fram genom den mest romantiska delen av Rhen med urgamla slott och borgar till den pittoreska staden Rüdesheim. Vi seglar de 25 kilometerna till Mannheim, där vi gör en liten stadsrundvandring eller för dem som önskar en bussutflykt till Heidelberg, som ligger vid floden Neckar.

Under färden vidare söderut stannar vi till i Speyer, en av Tysklands äldsta städer. Vi besöker Strasbourg, känt för sina vackra kanaler och sin Notre Dame-katedral. Till sist når vi kryssningens sluthamn, Basel, Schweiz tredje största stad.

Läs mer

En resa genom den romantiska och vackra Moseldalen

Moseldalen är en romantisk pärla belägen i sydvästra Tyskland, med många små charmiga byar, praktfulla slott, slingrande floder och branta vinodlingar. Vyerna i detta landskap är som tagna ur en sagobok och det är svårt att inte häpnas av den vackra omgivningen.

Läs mer om Moseldalen på vår systersida Go Travel.se

Resfakta Amsterdam till Basel

Flyg

4 Augusti:
Arlanda – Amsterdam 09.35 – 11.35

11 Augusti: 
Basel – Amsterdam 18.25 – 19.55
Amsterdam – Arlanda 20.50 – 22.55

Kryssning

4 Augusti:
Amsterdam, ombordstigning M/S AMADEUS Star

5 Augusti:
Amsterdam, avgång 08.30
Hoorn 13:00 – 13:30

6 Augusti:
Köln (Cologne) 16:00 – 20:00

7 Augusti:
Cochem 14:00 – 21:45

8 Augusti:
Koblenz 06:00 – 11:00
Rüdesheim 17:00 – 22:00

9 Augusti:
Mannheim 06:00 – 13:00
Speyer 15:30 – 19:30

10 Augusti:
Strasbourg 07:30 – 13:00

11 Augusti:
Basel, ankomst 09:00

Dag för dag program

Dag 1 Sverige – Amsterdam
Vi flyger från Sverige kl 9.35 till Amsterdam med ankomst 11.35. Här börjar vår resa med transfer till fartyget och en trevlig lunch. Vi går ombord på vårt flytande hotell M/S Amadeus Star som kommer ta oss med på denna trevliga tur längs med Rehn och före kvällens program hinner vi göra oss hemmastadda på båten. Under välkomstcocktailen i baren presenteras besättningen, därefter middag. Båten ligger i hamn över natten i Amsterdam.

Dag 2 Amsterdam – Hoorn
Vi börjar dagen med en rundtur i Nederländernas huvudstad, med sina ca 7500 historiska byggnader. Det bästa sättet att se Amsterdam är från kanalerna, så naturligtvis ingår en båttur i denna stadsrundtur. Vi fortsätter med buss norrut mot Volendam och Hoorn. Här får vi lära känna norra Holland lite bättre.

Vi besöker ett mejeri med osttillverkning, där det finns tid till både provsmakning och köp av dessa kända ostar. Vi avslutar med en kort rundvandring i Hoorn, en av de viktigaste hamnarna under Hollands storhetstid, där det nederländska ostindiska kompaniet hade sin flotta baserad, innan vi åter är på M/S Amadeus Star, som då sätter kurs mot Köln.

Dag 3 Köln
Vi tillbringar eftermiddagen i miljonstaden Köln, där vi gör en stadsrundvandring med besök i domkyrkan, beroende på öppettider och firande av mässa, och de intilliggande romerska Dionysosmosaikerna. Kanske blir det tid över att prova en Kölsch på ett av de många ölställena, innan vi seglar vidare till Cochem.

Dag 4 Cochem
Tidigt på förmiddagen startar vår resa uppför Moselflodens vackra dalgång med vinodlingar fram till den romantiska staden Cochem. En eller annan droppe av de utmärkta Moselvinerna kan vi prova på under vår stadsrundvandring i staden. Vi besöker den imponerande Riksborgen och turen avslutas sedan med vinprovning. På kvällen lämnar vi Cochem och tar oss vidare till Koblenz.

Dag 5 Koblenz – Rüdesheim
Förmiddagen tillbringar vi i Koblenz, där vi tar en stadspromenad och bland annat besöker Schängelbrunnen vid rådhuset och landmärket Tyska hörnet med statyn över kejsar Wilhelm I, där Mosel mynnar ut i Rhen.

Därefter kommer vi till en av resans höjdpunkter, kryssningen genom den romantiska delen av Rhen med borgar och slott och den mytomspunna Lorelei-klippan. Dagen avslutas i den lilla pittoreska staden Rüdesheim med Drosselgasse och Siegfrieds mekaniska musikkabinett, som vi besöker under vår lilla stadsrundtur.

Dag 6 Mannheim – Speyer
Innan frukost ankommer vi till Mannheim i Baden-Württenberg, där vi tillbringar förmiddagen. Här arrangeras en extra tur till Heidelberg för dem som önskar.
Vid lunchtid kastar vi loss och färdas de ca 25 kilometerna till Speyer i Rheinland-Pfalz, som spelade en viktig roll i det gamla Tysk-Romerska riket. Här gör vi en kort stadsrundvandring innan kaptenen bjuder in till en galamiddag ombord.

Dag 7 Strasbourg
Under natten har vi seglat fram till Strasbourg och befinner oss nu i det franska Alsace. Strasbourg erbjuder inte bara en vacker stadskärna med Notre Dame-katedralen utan härbärgerar även EU parlamentet. Vi gör en stadsrundtur där vi bland annat åker båt på de berömda kanalerna. Vid lunchtid kastar vi loss och eftermiddagen tillbringar vi ombord medan M/S Amadeus Star tar oss mot resans mål, Basel.

Dag 8 Hemresa
Efter en stärkande frukost är det dags att lämna det fantastiska flytande hotellet och bege oss hem igen med resväskan fylld av minnen och upplevelser. Vi har transfer till Basel flygplats och flyget hem avgår kl 18.25 med ett byte och ankomst Arlanda kl 22.55

Hyttkategorier

Amadeus Star, C hytt Haydn däck

 

Amadeus star, B och A hytt Strauss och Mozart däck

M/S AMADEUS Star

Rederi: Dr Lüftner Cruises
Grundades: 2019
Antal däck: 4
Längd: 135m
Bredd: 11m
Antal deluxehytter: 70
Antal sviter: 12
Antal passagerare: 164

GoCruising reser med stil på floderna genom hjärtat av Europa.
Vi har valt att samarbeta med det österrikiska rederiet Dr Lüftner, som är en av pionjärerna inom flodkryssningar. Företaget började redan på 1970-talet och har hittills byggt ut sin flotta till 17 förstklassiga fartyg. Modern elegans och lyxig komfort kännetecknar deras Amadeus-flotta.

Måltiderna är tillagade med hög kvalité och med de bästa tänkbara råvarorna, det mesta även med en lokal prägel. Bakverk och bröd av högsta österrikiska standard ingår också. Till maträtterna serveras oftast lokala viner från Europas mest kända vindistrikt. Allt som allt en riktig fest för våra sinnen.

Den välutbildade besättningen tar hand om minsta detalj för att just din resa ska bli så minnesvärd som möjligt. På Go Cruising´s flodkryssningar har vi svensk färdledare. Utflykterna leds av en lokal, engelsktalande guide.

Ombord fartyget:

 • Moderna båtar med hög säkerhet och hög teknisk standard.
 • Alla hytter är utsides, de flesta med så kallade franska fönster.
 • Helpension, buffét med flera rätter att välja mellan, både till lunch och middag, inkl. typiska regionala specialiteter, eftermiddagsfika med bakverk samt kvällssnacks.
 • Röda och vita kvalitetsviner från vinregionerna i Europa ingår till middagarna.
 • 24 timmars fri tillgång till kaffe och te.
 • Välkomstcocktail, välkomstmiddag och kaptenens galamiddag.
 • Levande musik ombord.
 • Amadeus Audio System till samtliga utflykter som arrangeras av båten, för att lätt kunna lyssna på guiden.
 • Fritt lån av cykel (begränsat antal).
 • 8 utflykter enligt program, en del med provsmakning
 • Fitnessrum, öppet 24h/dygnet.
 • Samtliga hamn-, embarkerings- och slussavgifter.

I priset ingår

 • Flygresa Sverige – Amsterdam, Basel – Sverige
 • Svensk färdledare från GO Cruising (vid minst 20 resenärer)
 • 8 dagars kryssning/ 7 nätter med M/S Amadeus Star med helpension som börjar med lunch dag 1 och slutar med frukost dag 8.
 • Transfer, flygplats – M/S Amadeus Star och åter
 • Bussrundtur i norra Holland inkl. kanalbåt i Amsterdam
 • Stadsrundvandring i Köln
 • Stadsrundvandring med vinprovning i Cochem
 • Stadsrundvandring i Koblenz
 • Stadsrundtur i Rüdesheim med besök på musikkabinett museum
 • Utflykt till Heidelberg
 • Stadsrundvandring i Speyer
 • Stadsrundtur i Strasbourg
 • Hamn- och slussavgifter
 • Dricks till besättning

Valfria tillägg:
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring
Valfria rundturer som inte ingår i Go Cruisings utflyktspaket
Dryck till luncherna
Tvättservice
Frisör och massage
Presentshoppen
WiFi ombord

Pris:
32 695 SEK per person del i C4 hytt
35 695 SEK per person del i C1 hytt
41 295 SEK per person del i B1 hytt
44 295 SEK per person del i A1 hytt

Med reservation för ändringar. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Amsterdam

2021-08-04 09:35-11:35

Hemresa:

Arlanda – Amsterdam

2021-08-11 18:25-22:55