Kryssning Bergen – Kirkenes med Havila Voyages

13 maj och 25 september 2023

Upplev världens vackraste kustresa mellan Bergen och Kirkenes. Norge har en av världens längsta kuststräckor och fler fjordar än någon annan plats på jorden. Till och med själva ordet ”fjord” är norskt från början!

Med sina djupa fjordar, höga fjäll och enorma glaciärer bjuder Norges kustremsa in till en enastående upplevelse. Men det finns fler naturfenomen att uppleva från däck, beroende på vilken tid på året som du kryssar. Det går ofta att se örnar som svävar över båten, och valar och sälar som leker i fjordarna. Ombord en kryssning med Havila Voyages får du chansen att beskåda Norges storslagna naturlandskap bekvämt från ”första parkett”. Fartygen erbjuder norska smakupplevelser som återspeglar det allra bästa råvarorna från dagens hamnstopp.

Havila Kystruten erbjuder de mest Eko-vänliga fartygen som kryssar längs med Norges kust. Flottan är toppmodern och använder den allra senaste tekniken. Fartygen går bara på el och naturgas, och de går så tyst att du verkligen blir ett med naturen.

Program Bergen – Kirkenes 25 september 2023

Kryssning Bergen – Kirkenes

Flyg
Arlanda – Oslo – Bergen
Kirkenes – Oslo – Arlanda

Köpenhamn – Oslo – Bergen
Kirkenes – Oslo – Köpenhamn

 

Kryssning
13 – 19 maj 2023 – MS Havila Capella
25 september – 1 oktober 2023 – MS Havila Pollux

Dag 1.  Skandinavien – Bergen
Dag 2. Florø – Måløy – Torvik – Ålesund – Geiranger*/Hjørundfjorden*- Ålesund – Molde
Dag 3. Kristiansund – Trondheim – Rørvik
Dag 4. Brønnøysund – Sandnessjøen – Nesna – Ørnes – Bodø – Stamsund – Svolvær
Dag 5. Stokmarknes – Sortland – Risøyhamn – Harstad – Finnsnes – Tromsø – Skervøy
Dag 6. Hammerfest – Havøysund – Honningsvåg – Kjøllefjord – Mehamn – Berlevåg
Dag 7. Båtsfjord – Vardø – Vadsø – Kirkenes

Pris
Från 24 695 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

Dag 1. Flyg till Bergen
Resan inleds med flyg till Bergen via Oslo. Vår färdledare finns med redan från Arlanda. Vår buss väntar för vidare färd till fartyget som ligger vid kaj och väntar på oss. Vi välkomnas ombord på fartyget och installeras i våra hytter innan vår välkomstmiddag serveras ombord.

Dag 2. Florø – Måløy – Torvik – Ålesund – Hjørundfjorden- Ålesund – Molde
Vi vaknar upp efter vår första natt ombord. Vi lägger bland annat till i Ålesund, som är känt för sin jugendarkitektur med vackra tegelhus. Härifrån erbjuder rederiet en rad trevliga utflykter. Vad säg om en stadspromenad genom Ålesunds historiska delar eller kanske vill du vara med om ett fiskeäventyr?

Dag 3. Kristiansund – Trondheim – Rørvik
Under morgonen lägger vi till i den historiska staden Trondheim, som grundades för över tusen år sedan. Nidarosdomen är stadens landmärke; det är Norges nationella helgedom och en av de största katedralerna i norra Europa. Efter vårt besök här fortsätter resan ut i fjorden, Nidarosdomen är stadens landmärke; det är Norges nationella helgedom och en av de största katedralerna i norra Europa. Fartyget lägger ut och fortsätter ut i fjorden.

Dag 4. Brønnøysund – Sandnessjøen – Nesna – Ørnes – Bodø – Stamsund – Svolvær
På denna passerar vi polcirkeln och detta firas med en ceremoni innan vi fortsätter vidare in i de arktiska regionerna. Det betyder att man får uppleva midnattssolen på sommaren, medan vinterdagarna bara är en nyans ljusare än nattetid och har du tur får du uppleva norrsken på kvällarna.

Naturen är mäktig med norra Skandinaviens största glaciär, världens starkaste tidvattenström där dom möter den majestätiska havsörnen. På kvällen väntar Lofotens fiskelägen, branta fjäll och vikingar.

Dag 5. Stokmarknes – Sortland – Risøyhamn – Harstad – Finnsnes – Tromsø – Skervøy
Resan fortsätter genom smala fjordar och förbi vilda berg till Tromsø, en stad som präglas av jakt och fiske, polarexpeditioner och mod. Nu har du också nått samernas land, Norges ursprungsbefolkning. Att träffa samerna och deras renar samtidigt som du får höra om den samiska kulturen är en unik upplevelse du kommer att minnas.

Dag 6. Hammerfest – Havøysund – Honningsvåg – Kjøllefjord – Mehamn – Berlevåg
Nu är du så långt norrut du kan komma – till lands och till sjöss. För många är besöket på Nordkap en höjdpunkt och ett mål för resor längs den norska kusten. Här uppe i polarlandskapet är naturen som hårdast och mest ödslig, men mellan kala slätter och karga klippor klamrar sig folk fast och skördar naturens rikedom. Du kan också få en smak av fångsten. Vad sägs om lite kungskrabba? 

Dag 7. Båtsfjord – Vardø – Vadsø – Kirkenes
Vi har nu kommit så långt österut på resan som vi kan. Gränsen till Ryssland ligger bara några kilometer bort och vägskyltarna i Kirkenes är på både norska och ryska. Efter en härlig frukost ombord checkar vi ut och beger och till flygplatsen för hemresa.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Stockholm eller Köpenhamn, inkl 1 bagage t/r
 • Kryssning 7 dagar och 6 nätter i vald hyttkategori
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • Alla måltider ombord inkl måltider i caféet
 • Aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter och skatter
 • Wifi ombord
 • Lagstadgad resegaranti
 • Färdledare från GO Cruising

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Dryck
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Havila Gold – 3 423:-
– Välkomstpaket på hytten
– Alkoholfria drycker 15 enheter
– Utvalda rätter från specialmenyn (frukost och middag)
– Specialkaffe (Cafe Latte, Espresso och Cappuchino)
– 20% rabatt på alla Havilas profilprodukter i shoppen ombord
– Välkomstdrink och snacks i Havblikk Bar och lounge
– Fri servering i hytten när du själv beställer via QR-koden.

Dryckespaket
En enhet motsvarar t.ex. ett glas vin, en cocktail eller en öl. Enheterna är tillämpliga på nästan alla typer av öl, vårt urval av vin på glas, samt ett stort urval av cocktails, longdrings och avec. Dryckespaketen kan bokas per hytt alternativt per person.

– 50 enheter – 6.343:-
– 70 enheter – 8.459:-
– 100 enheter – 11.634:-

Fartygsinformation

Passagerare: 640
Hytter: 179
Byggnadsår: 2021
Längd: 124m
Bredd: 22m

Ombord på Havila Voyages fartyg är hytterna både rymliga och inredda med en typisk nordisk inredning. Perfekt utformade för avkoppling och en god natts sömn.

Alla hytter är utrustade med soffa, TV, fri WIFI, dusch och toalett, kaffe och te faciliteter och hårfön. Utsideshytterna har även ett skrivbord och ett kylskåp

Ombord på fartygen finner du förutom restaurang och lounge även café, gym, bastu, jacuzzi, shop, separata rum med vilostolar, konferensrum och ett promenadstråk uppe på däck.

Menyerna ombord är framtagna och välkomponerade av den norska landslagskocken Gunnar Hvarnes. Du får en stor variation och smaker som speglar Norges natur. Ett varmt tips är att gradera upp din resa med ”Havila Gold. Då ingår läckra extrarätter på menyn både till frukost och middag. Dessutom får du möjlighet att äta middag vid ett tillfälle i den exklusiva restaurangen ”Hildring Fine Dining” utan extra kostnad.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Bergen

2023-05-13 13:00-17:55

Hemresa:

Arlanda – Bergen

2023-05-19 12:00-19:00

Utresa:

Arlanda – Bergen

2023-09-25 12:30-13:50

Hemresa:

Arlanda – Bergen

2023-10-01 11:25-18:20

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.