Kryssning Bergen – Kirkenes med Havila Kystruten

13 – 19 maj 2024

Fira 17 maj längs Norges vackra kust

Upplev Norges storslagna naturlandskap bekvämt från ”första parkett”. Vi kryssar med Havila Kystrutens nya och miljövänliga fartyg som alla är tystgående och går på el och naturgas. Fartygen erbjuder ljusa och fräscha utrymmen och ombord serveras utsökta måltider, tillagade av färska och lokala råvaror – en riktig sensation för smaklökarna!

På den här kryssningen får vi dessutom vara med och fira Norges nationaldag, 17 maj på riktigt. En dag som bjuder på stor pompa och ståt med flaggor, musik och en rad med festligheter.

Välkommen ombord och bli ett med naturen!

Program Bergen till Kirkenes 2024

Kryssning Bergen – Kirkenes

Flyg
Arlanda – Bergen
Kirkenes – Oslo – Arlanda

Köpenhamn – Bergen
Kirkenes – Oslo – Köpenhamn

Kryssning
13 – 19 maj 2024

Hamn Ankomst Avresa
Dag 1 Bergen 20:30
Dag 2 Ålesund 09:45 20:00
Dag 3 Trondheim 09:45 12:00
Dag 4 Bodö 13:05 15:20
Dag 5 Tromsö 14:15 18:15
Dag 6 Honningsvåg 10:55 14:30
Dag 7 Kirkenes 09:00

 

Fartyget lägger till i totalt 34 hamnar. För att se alla hamnanlöp norrgående, klicka här

Pris
Från 24 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

Dag 1. Flyg till Bergen
Resan inleds med flyg till Bergen via Oslo. Vår färdledare finns med redan från Arlanda. Vår buss väntar för vidare färd till fartyget som ligger vid kaj och väntar på oss. Vi välkomnas ombord på fartyget och installeras i våra hytter innan vår välkomstmiddag serveras ombord.

 

Dag 2. Ålesund
Vi vaknar upp efter vår första natt ombord. Vi lägger bland annat till i Ålesund, som är känt för sin jugendarkitektur med vackra tegelhus. Härifrån erbjuder rederiet en rad trevliga utflykter. Vad säg om en stadspromenad genom Ålesunds historiska delar eller kanske vill du vara med om ett fiskeäventyr?

Jugenvandring alesund Norge

Dag 3. Trondheim
Under morgonen lägger vi till i den historiska staden Trondheim, som grundades för över tusen år sedan. Nidarosdomen är stadens landmärke; det är Norges nationella helgedom och en av de största katedralerna i norra Europa. Efter vårt besök här fortsätter resan ut i fjorden, Nidarosdomen är stadens landmärke; det är Norges nationella helgedom och en av de största katedralerna i norra Europa. Fartyget lägger ut och fortsätter ut i fjorden.

Dag 4. Bodø
På denna passerar vi polcirkeln och detta firas med en ceremoni innan vi fortsätter vidare in i de arktiska regionerna. Det betyder att man också får uppleva midnattssolen

Naturen är mäktig med norra Skandinaviens största glaciär, världens starkaste tidvattenström där dom möter den majestätiska havsörnen. På kvällen väntar Lofotens fiskelägen, branta fjäll och vikingar.

Dag 5. Tromsø – Norges nationaldag 17 maj
Resan fortsätter genom smala fjordar och förbi vilda berg till Tromsø, en stad som präglas av jakt och fiske, polarexpeditioner och mod. Nu har du också nått samernas land, Norges ursprungsbefolkning.

Vi får även vara med om att fira Norges nationaldag, 17 maj. Ombord flaggas det och firas med pompa och ståt. Det är också vanligt att många klär sig i den norska högtidsdräkten ”bunad” vilket är vår motsvarighet till folkdräkt.

Dag 6. Honningsvåg
Nu är du så långt norrut du kan komma – till lands och till sjöss. För många är besöket på Nordkap en höjdpunkt och ett mål för resor längs den norska kusten. Här uppe i polarlandskapet är naturen som hårdast och mest ödslig, men mellan kala slätter och karga klippor klamrar sig folk fast och skördar naturens rikedom. Du kan också få en smak av fångsten. Vad sägs om lite kungskrabba eller ett besök på Nordkapsplatån? 

 

 

Dag 7. Kirkenes
Vi har nu kommit så långt österut på resan som vi kan. Gränsen till Ryssland ligger bara några kilometer bort och vägskyltarna i Kirkenes är på både norska och ryska. Efter en härlig frukost ombord checkar vi ut och beger och till flygplatsen för hemresa.

Vill du stanna kvar en natt på hotell i Kirkenes innan hemresa? Kontakta oss för prisförslag.

 

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Stockholm eller Köpenhamn, inkl 1 bagage t/r
 • Kryssning 7 dagar och 6 nätter i vald hyttkategori
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • Alla måltider ombord inkl måltider i caféet
 • Aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter och skatter
 • Wifi ombord
 • Lagstadgad resegaranti
 • Färdledare från Kryssningar.se

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Dryck
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Dryckespaket
En enhet motsvarar t.ex. ett glas vin, en cocktail eller en öl. Enheterna är tillämpliga på nästan alla typer av öl, vårt urval av vin på glas, samt ett stort urval av cocktails, longdrinks och avec. Dryckespaketen kan bokas per hytt alternativt per person.

– 50 enheter – 6.661:-
– 70 enheter – 8.883:-
– 100 enheter – 12.215:-

Fartygsinformation

Passagerare: 640
Hytter: 179
Byggnadsår: 2021
Längd: 124m
Bredd: 22m

Ombord på Havila Voyages fartyg är hytterna både rymliga och inredda med en typisk nordisk inredning. Perfekt utformade för avkoppling och en god natts sömn.

Alla hytter är utrustade med soffa, TV, fri WIFI, dusch och toalett, kaffe och te faciliteter och hårfön. Utsideshytterna har även ett skrivbord och ett kylskåp

Ombord på fartygen finner du förutom restaurang och lounge även café, gym, bastu, jacuzzi, shop, separata rum med vilostolar, konferensrum och ett promenadstråk uppe på däck.

Menyerna ombord är framtagna och välkomponerade av den norska landslagskocken Gunnar Hvarnes. Du får en stor variation och smaker som speglar Norges natur. Ett varmt tips är att gradera upp din resa med ”Havila Gold. Då ingår läckra extrarätter på menyn både till frukost och middag. Dessutom får du möjlighet att äta middag vid ett tillfälle i den exklusiva restaurangen ”Hildring Fine Dining” utan extra kostnad.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Stockholm – Bergen

2024-05-13 07:00-10:00

Hemresa:

Kirkenes – Stockholm

2024-05-19 11:25-18:20

 • 2024-05-13
 • Köpenhamn
 • 6 nätter
 • 26 695:-
 • 10+
 • Boka resa

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.