Flodkryssning

12 - 22 maj 2019

FLODKRYSSNING PÅ DONAU: WIEN – BUKAREST MED JÄRNPORTEN

/ UPPLEV SJU LÄNDER OCH FEM HUVUDSTÄDER

 

På Förfrågan

 

Populär och upplevelserik flodkryssning på Donau med Järnporten – en smal och mycket vacker bergspassage, på gränsen mellan Rumänien och Serbien, som är en stor höjdpunkt längs floden. Sträckan når nästan 1400 kilometer från Österrike och går genom Slovakien, Ungern, Kroatien, Serbien och Bulgarien till Rumänien. Längs vägen gör vi bland annat besök i huvudstäderna Wien, Bratislava, Budapest, Belgrad och Bukarest. Medan byar och länder passeras bor du komfortabelt och slappnar av ombord på något av våra förstklassiga fartyg. Vi reser med svensk färdledare och gör flera intressanta utflykter längs floden.

Dag 1
RESA TILL WIEN
Flyg till Wien. Vår buss väntar på flygplatsen för transfer till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord. Vi bjuds på välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och besättningen innan middagen. Fartyget ligger vid kaj i Wien över natten.

Dag 2
WIEN
Efter frukost ger vi oss ut på en halvdags busstur och får se flera av stadens historiska platser och attraktioner, inklusive den Spanska ridskolan, Hofburgslottet och Operan. Från Stefansdomen promenerar vi genom de eleganta shoppinggatorna i centrum av den gamla stadsdelen. Vid midnatt kastar fartyget loss och vi startar kryssningen.

Dag 3
BRATISLAVA
Tidigt på morgonen kommer vi till Slovakiens huvudstad, Bratislava. Detta är en av Europas yngsta huvudstäder, men är ändå rik på historia som sträcker sig tillbaka till keltisk och romersk bosättning. Vår stadsrundtur här görs med ett litet turisttåg som tar oss genom centrum och upp till slottet. På tillbakavägen promenerar vi genom den gamla stadsdelen med kullerstenstorg och smala gränder. Eftermiddagen spenderas på egen hand.
Till kvällen kryssar vi vidare.

Dag 4
BUDAPEST
Vi njuter av en avkopplande förmiddag ombord innan vi ankommer Budapest runt lunchtid. Ungerns huvudstad består av de två stadsdelarna Buda och Pest, som ligger på varsin sida om floden Donau. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur där vi bland annat ser Hjältarnas torg, med minnesmärken över Ungerns fallna hjältar, och den nygotiska parlamentsbyggnaden. En av höjdpunkterna är den fantastiska utsikten över staden och floden från Fiskarbastionen. Fartyget ligger vid kaj i Budapest över natten.

Dag 5
BUDAPEST
Idag är hela dagen till eget förfogande. Utforska Budapest på egen hand, ta en promenad längs stadens shoppinggator eller njut av en avkopplande eftermiddag på soldäck.
Efter middagen ombord får vi njut av en fantastisk romerskföreställning i baren framfört med violin och piano. Fartyget seglar sedan vidare mot Kroatien under kvällen.

Dag 6
OSIJEK
Vi gör en kortare busstur till den gamla fästningen Tvrda, där vi gör en guidad promenad inklusive torget, vallarna längs Drava och Water gate. Vid Water gate bjuds det på ett uppträdande av lokal karaktär.
Vår buss tar oss därefter till stadens centrum, där vi gör en kort promenad och får se bland annat katedralen St Peter och Paul.
Tid på egen hand, därefter en promenad tillbaka till fartyget på ca 300 m.

Dag 7
NOVI SAD
På morgonen lägger vi till i Novi Sad, den näst största staden i Serbien. Vi kliver i land och möter vår lokala guide som tar oss med på en stadsvandring genom centrum till fiskmarknaden och genom den äldre stadsdelen. Efter lite tid på egen hand fortsätter rundturen med buss förbi parlamentet och universitetet till Petrovaradin-fästningen, stadens landmärke som är beläget på en höjd över Donau.
Till kvällen fortsätter kryssningen.

Dag 8
BELGRAD
Fartyget lägger till i Belgrad, Serbiens huvudstad. Efter frukost väntar en stadsrundtur där vi bland annat ser Kalemegdan-borgen, den ortodoxa St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsessan Ljubicas palats och St. Markus-kyrkan. Vi åker ut till en liten lantby i Vojvodina-regionen, där vi bjuds på en härlig lantlunch och lokalt producerad Slivovica medan vi underhålls av landsbygdens musiker.
Till kvällen bjuds det in till serbisk afton ombord och vi välkomnas på traditionellt vis med bröd och salt. Det serbiska temat fortsätter efter middagen med folkloreshow.

Dag 9
JÄRNPORTEN
Vi seglar genom Järnporten, en 100 km lång klyfta skapad av naturen, som räknas som ett av de mest natursköna områdena längs floden Donau. Fartyget lägger till vid Järnportens ravin, i närheten av den gamla fästningen Golubac. Mot tillägg kan du följa med på en utflykt till fästningen, som har spelat en stor roll i historien genom sin strategiska plats i floden. Tidigt på kvällen ankommer vi den bulgariska hamnstaden Vidin. Ombord är det kaptenens galamiddag denna kväll.

Dag 10
VIDIN
Vi äter frukost ombord innan dagens stadsrundtur i Vidin, där vi bland annat får se Baba Vida-fästningen – stadens historiska landmärke. På kvällen lägger fartyget ut för kryssningens sista sträckning, som går längs gränsen mellan Bulgarien och Rumänien.

Dag 11
HEMRESA
Efter frukost lämnar vi fartyget i hamnstaden Turnu Magurele och åker buss ca 2,5 timmar till Bukarest Innan vi beger oss till flygplatsen äter vi lunch och gör en stadsrundtur. Flyg tillbaka hem till Sverige.

Avresedatum:
12 - 22 maj 2019

Pris:
24 990:- per person nedre däck
26 990:- per person mellersta däck
28 990:- per person övre däck
29 990:- per person i svit övre däck

38 990:- hytt nedre däck
(för eget bruk, singelhytt)

I resan ingår:
- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Wien och hem från Bukarest inkl:
- Flygskatter
- 1 incheckad väska + 1 handbagage
- 11 dagars / 10 nätters flodkryssning med MS River Discovery II
inkl:
- Välkomstdrink ombord
- Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
- Kaffe/te ombord
- Underhållning ombord
- Hamnavgifter
- Utflykter enligt dagsprogram
- Lunch i Bukarest innan hemresa
- Wifi*
- Transfers
- Engelsktalande lokalguider
- Svensktalande färdledare

Inte inkluderat
- Dryck (utöver det som nämnts ovan)
- Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer


* WIFI finns ombord, men i begränsad utsträckning. Det fungerar bäst i allmänna utrymmen men kan även här vara begränsat, särskilt när fartyget seglar.


Med reservation för eventuella ändringar.

BOKA
SE ALLA RESOR