Azamara Club Cruises är ett dotterföretag till Celebrity och tillhör därmed Royal Caribbean-familjen. Rederiet har två mindre kryssningsfartyg av en lyxigare kvalitet. Fartygen är inredda i brittisk maritim stil med träpaneler, öppna spisar och marmor.
Utbudet av kryssningar är varierat och håller en hög klass. Då fartygen är mindre kan de besöka små och mer ovanliga hamnar. Detta gör att kryssningsupplevelsen kan kännas mer personlig. Atmosfären ombord är lugn och avslappnad och standarden på mat, dryck och service är mycket hög.

Det finns fyra olika restauranger ombord att välja fritt emellan samt två specialrestauranger där det tillkommer en mindre avgift. I priset ingår vin, läsk eller vatten till både lunch och middag. Underhållningen ombord är varierad med dansmusik, pianister och artister. Aktiviteter kan vara alltifrån föreläsningar till en stund på spa avdelningen.

Azamara Club Cruises passar främst medelålders par som tycker om god mat och vin i en lyxig miljö. Är man intresserad av historia och kultur passar även detta då man besöker mer ovanliga hamnar.

Carnival Cruise Line är ett av världens största rederier. De kallar sina moderna fartyg för ”fun ships” och de är designade i olika former och färger vilket gör dem extra festliga. Energin ombord är hög och det finns mycket aktiviteter att ta del av. Ett flytande nöjesparadis skulle man kunna säga.

Maten ombord är uppskattad och håller en hög klass trots den låga prisnivån. Maten är varierad och det finns även speciella menyer för barnen. Under dagen finns massor av aktiviteter för alla åldrar och under kvällen kan du njuta av nya varietéshower varje dag.

Carnival Cruise Line passar alla som vill ha en fartfylld kryssningsupplevelse med mycket att se och göra. Barnfamiljer trivs extra bra ombord.

Celebrity Cruises, som är en del av Royal Caribbean-familjen, är det moderna rederiet som står för högklassig service, elegant inredning och rymliga hytter. Vill du koppla av, njuta av god mat och kryssa med ett fartyg med en lyxig och sofistikerad känsla är detta rederi något för dig.

Celebrity Cruises vänder sig främst till en publik som vill koppla av. Vill ni aktivera er så anordnar de flera olika aktiviteter som till exempel danskurs, språkkurs och vinprovning. Ta hand om dig själv för en stund och gå till någon av spaanläggningarna eller njut av solen och bada uppe på pooldäck. Vill du shoppa så har rederiet bra shoppingutbud och kvällstid finns det flera restauranger och barer att välja mellan. De omtalade showerna visas varje kväll!

Rederiet passar alldeles utmärkt för par men det finns även en barnklubb för olika åldrar.

Costa Cruises är södra Europas största kryssningsrederi och seglar under mottot ”Cruising Italian Style”. Många av fartygen är nybyggda och har en klassisk italiensk inredning med starka färger och moderna detaljer. Fartygen har flera aktiviteter ombord såsom spaanläggningar, pool och gym. Under kvällstid finns det livemusik att lyssna till i flera av barerna och middag kan du äta i den stora huvudrestaurangen eller i någon av de övriga alternativa restaurangerna. Här får du njuta av vällagad italiensk mat, bra service och en varm atmosfär.

Ombord Costa finns inga formella klädkrav utan resenärerna klär sig snyggt på kvällarna efter egen smak.

Costa Cruises passar de flesta som tycker om en livlig atmosfär med många aktiviteter och levande musik. Tycker du även om den italienska livsstilen kommer du trivas ombord.

Cunard är ett rederi som följer den brittiska andan. En traditionell och klassisk stil med en inredning som präglas av marmor och träpaneler. De tre fartygen Queen Mary 2, Queen Victoria och Queen Elizabeth klassas som några av de mest påkostade kryssningsfartygen till havs.

Klädseln ombord är stilfull och det är vanligt med smoking till galakvällarna. Ombord finns ett flertal aktiviteter att ta del av då dessa fartyg är byggda för många dagar till havs. Stora bibliotek, föreläsningar, butiker och spaavdelningar är några aktiviteter du kan sysselsätta dig med. Cunards mat är en blandning av engelsk och internationellt kök och servicenivån är hög. Under kvällstid kan du njuta av musik, dans och påkostade shower. Något som uppskattas extra mycket av resenärerna är galakvällarna med olika teman som bl.a. Black & White Ball eller Ladies Night.

En kryssning med Cunard passar främst par och ensamåkande som uppskattar en lyxig miljö i traditionell brittisk stil. Dock finns även bra faciliteter även för barn.

Disney Cruise Line har fyra fartyg; Magic, Wonder, Dream och Fantasy. Ombord dessa finns ett stort antal balkonghytter. De två största har många restauranger och en lång populär vattenrutschbana runt de övre pooldäcket. Det här rederiet är verkligen barnens paradis men vuxna behöver absolut inte gå sysslolösa. Fartygen har även områden anpassade för just vuxna, t.ex. delar av poolområdet och utvalda restauranger. En av de mest uppskattade restaurangerna är ”Animators Palate”.

Rederiet har även en egen ö i Bahamas ”Cast Away Cay” där man kan se ett av piratskeppen som var med i inspelningen i ”Pirates of the Caribbean”. Det här är barnens rederi!

Holland America Line har idag 15 eleganta kryssningsfartyg som seglar över hela världen. De kryssar under mottot ” The tradition of excellence” vilket innebär att man ombord får känslan av lyx, elegans och tradition. Ombord finns värdefull konst, antikviteter och vackra blomsteranordningar. De räknas som ett av de mest prisvärda rederierna på marknaden och har ofta bra specialpriser. Ingen klädkod måste följas men till kvällen är det många som klär sig lite extra fint.

Maten som serveras ombord är förstklassig och det finns flera aktiviteter att ta del av. Gym och spaanläggning är välutrustade och underhållningen är av hög kvalité. En mycket traditionell kryssningsmiljö med hög service.

Holland America Line passar par såväl som ensamstående som vill ha en trevlig och prisvärd kryssning. Dock blir barnfamiljer vanligare då Holland America Line har utökat med mycket bra faciliteter för barn och ungdomar,
framför allt på kryssningarna i Karibien.

Hurtigruten har totalt 13 fartyg och alla följer samma inredning och har liknande utbud. De tar dig nära de norska fjordarna och de spektakulära landskapet. Ett undantag är dock fartget ”Fram” som är mer av ett expeditionsfartyg och som utforskar Grönland, Sydpolen och Nordpolen.

Ombord fartyget finns ingen formell klädkod utan man klär sig avslappnat och bekvämt. I restaurangen serveras varje kväll en trerätters middag med två sittningar som du kan välja mellan. Detta går att inkludera i kryssningsbiljetten.
Ett café där du kan handla mat och dryck dygnet runt finns också.

Hurtigruten seglar djupt in i det vackra landskapet och låter dig komma närmare naturen, fjordarna och skärgården än något annat rederi. Medelåldern är relativt hög och barnfamiljer är mer sällsynta.

MSC Cruises vänder sig till många olika nationaliteter då man talar hela fem språk ombord; italienska, engelska, franska, tyska och spanska. Dock är inredningen i italiensk stil och likaså mat och service. Klädstilen är väldigt avslappnad och informell men ett par kvällar i veckan finns möjlighet att klä upp sig lite extra. Kryssar du med MSC får du nästan alltid uppleva en ny hamn varje dag. Vill du inte kliva av så finns det gott om aktiviteter ombord runt de stora poolområdena eller i salongerna. Shower och livemusik finns möjlighet att njuta av varje kväll och en nattklubb finns om man dansa loss in på småtimmarna.

MSC Cruises passar de flesta, alltifrån par till barnfamiljer då de har något att erbjuda alla, med en liten touch av Italien.

Norwegian Cruise Line går efter mottot ”Freestyle Cruising” vilket innebär en väldigt avslappnad atmosfär ombord. Det finns inga krav på att resenärerna ska klä upp sig och man får äta när, var och med vem man vill. Vill man klä upp sig lite extra anordnas alltid en extra festlig kväll i veckan med en formell middag i den stora matsalen.

Under dagen anordnas aktiviteter för alla åldrar och under kvällstid finns shower, livemusik och dans på flera ställen. Norwegian Cruise Line har ett stort utbud av restauranger och detta eftersom de lever efter sitt motto och ge resenärerna möjlighet att välja fritt vilken mat och miljö de vill ha.

Norwegian Cruise Line passar alla som vill ha en semester med möjligheter till sportiga aktiviteter men i en avslappnad atmosfär. Målgruppen ombord består till stor del av yngre par och barnfamiljer. Det finns ständigt nya aktiviteter ombord vilket passar barn och ungdomar mycket bra.

Oceania Cruises har kryssningsfartyg inredda i en elegant brittisk stil med träpaneler,  öppna spisar och de flesta hytter ombord har balkong med teakdäck. Då fartygen är mindre kan man komma in i mindre och mer oexploaterade hamnar vilket gör kryssningsupplevelsen ännu mer intressant. Maten ombord håller en hög standard och servicen likaså.

Det finns ingen formell klädkod men resenärerna klär ofta upp sig lite till middagen. Under dagen kan du njuta i solstolen eller av den omtyckta spaavdelningen som angränsar till den stora gymmet. Ombord finns flera restauranger med olika teman och du väljer när, var och med vem du äter. Kvällstid kan du bl.a. njuta av förstklassig underhållning, besöka pianobaren eller valsa runt på dansgolvet.

Önskar du en lugn kryssning i en exklusiv miljö, vill äta god mat och njuta av oklanderlig service är en kryssning med Oceania Cruises något för dig.

Princess Cruises är ett av världens största rederier. De har lyxiga och eleganta fartyg som har en intim känsla ombord då restaurangerna och poolområdena är små och många. Fartygen har även en maritim känsla med mysiga barer och promenaddäck i teak. Antalet balkonghytter ombord är också mycket stort. Klädseln ombord är avslappnat men snyggt. Två gånger i veckan är det formella kvällar då smoking eller mörk kostym rekommenderas.

Maten ombord håller en hög klass och man äter enligt begreppet ”Personal Choice Dining”. Detta innebär att du kan välja att äta i en traditionell matsal där man äter en specifik tid eller i en restaurang där du väljer själv när och med vem du vill äta med.  Under dagen finns flera aktiviteter att ta del av. Vill du motionera finns fina gym och utrymmen för däcksporter. Under kvällstid kan du njuta av förstklassig underhållning och filmförevisningar ute på däckunder bar stjärnhimmel.

Vill du ha en förstklassig kryssning med traditionella inslag tillsammans med din partner är Princess cruises något för dig.

P & O Cruises är idag världens största passagerarrederi och störst på kryssningar i England. Under vintern kryssar de även i Karibien, Asien, Australien och Sydafrika. Utöver detta har de även jorden-runt kryssningar. Inredningen ombord dessa fartyg är i traditionell brittisk stil blandad med modern. Under dagen kan du bl.a. bada i några av fartygets flera pooler, träna i det välutrustade gymmet eller spela bridge i de vackra salongerna. En annan populär dagsaktivitet är allsången i puben innan lunch. Under kvällen kan du underhållas av de maffiga showerna och de livliga barerna.

Klädkoden under kvällarna är uppdelad i tre kategorier: ”Formal” vilket innebär smoking/mörk kostym, ”Informal” som innebär kavaj, och ”Casual” vilket innebär en lite snyggare fritidsklädsel.

P & O Cruises passar par och ensamstående som uppskattar en traditionell brittisk atmosfär blandad med det senaste. Vissa fartyg är mer barnvänliga än andra.

Royal Caribbean är ett av världens största rederier och deras fartyg kryssar runt i hela världen. Deras fartyg är stora och i flottan ingår två av världens största kryssningsfartyg. De har ett stort utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning.

De flesta av fartygen är relativt nybyggda och kända för sina stora vackra atrium och ”gator” med restauranger, affärer och barer. Ombord på kryssningsfartygen råder en informell och väldigt avslappnad stämning. Dock kan vissa kvällar vara lite mer festliga då man får klä upp sig lite extra.

Ombord flera fartyg finns ett stort utbud av aktiviteter, bland annat klättervägg, isbana, surfmaskin och linbana. Under dagarna anordnas tävlingar som man delta i och under kvällstid kan man ta del av branschledande underhållning såsom shower i Las Vegas/Broadway-stil. Maten är av bra standard och det finns flera restauranger att testa på.

Då fartygen är så stora gör detta att det finns något för alla smaker. Royal Caribbean passar aktiva personer som gillar att ta del av detta stora utbud. Familjer trivs också på dessa fartyg då man har olika aktiviteter för olika åldersgrupper.

SeaDream Yacht Club har två små lyxiga kryssningsfartyg som tar ca 100 passagerare på varje. Ombord dessa är nästan allt inkluderat i priset och servicenivån är mycket hög. Yachting är SeaDreams motto vilket innebär att resenärerna ska känna friheten, intimiteten och spontanieteten att själva få välja när och vem man ska äta med. Klädseln ombord följer samma motto och det är alltså inga formella krav.

I aktern ombord dessa fartyg finns en nedfälld marina som är populär för bad och vattensporter. En stor spaavdelning finns också om du vill skämma bort dig med en behandlig eller två. Hytterna ombord är stora och bekväma med havsutsikt och på däck finns flera populära soffor man krypa upp i och njuta av en klar stjärnhimmel.

SeaDram Yacht Club passar främst er yngre och medelålders par som vill kryssa i en avslappnad och lyxig miljö och samtidigt få möjlighet att besöka små pittoreska hamnar där massturismen lyser med sin frånvaro.

SilverSea är ett av de mest lyxiga rederierna där nästan allt ingår i priset: gourmetmåltider, champagne, drinkar, fina viner, förstklassiga shower och dricks till den professionella omtyckta personalen. Då besättningen nästan är lika stor som antalet resenärer är servicenivån extremt hög. Rederiet har sex exklusiva små fartyg som kryssar till alltifrån paradisöar i Västindien till Asiens storstäder.

Ett par kvällar i veckan åker smokingen på och för övrigt är klädkoden ombord avslappnad under dagen och under kvällstid förekommer kavaj och lite stiligare klädsel. Alla hytter är fina sviter och nästan alla har en privat balkong. Under dagen kan du sysselsätta dig på joggingbanan, i spaavdelningen eller i gymmet. Frukost och lunch kan du äta i huvudrestaurangen, bufférestaurangen, utomhus eller på din balkong. Valfriheten är stor.

SilverSea passar dig som har höga krav på mat och bra service i en exklusiv miljö. Då fartygen är mindre får du upptäcka lite mindre oexploaterade hamnar.